Agenda

ruben hoeke

Heyhoef backstage met meestergitarist Ruben Hoeke

Wanneer: 15 september 2018 van 20:30 tot 22:30 Waar: Wijkcentrum Heyhoef Entree: €12,50
Bestel tickets

Heyhoef backstage met meestergitarist Ruben Hoeke

Naast Soul, Rock en Tribute concerten staat er dit seizoen ook weer de nodige bluesacts op het programma van Heyhoef-Backstage. 15 september wordt er gestart met de bluesrockband van Ruben Hoeke, die dit jaar zijn 25 jarige jubileum vierde met een dubbel-cd en een speciale tour door Nederland. Een van de laatste optredens in die reeks is nu bij Heyhoef Backstage.

Ruben Hoeke

Ruben Hoeke begint op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. De droomwens om ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij toevallig geconfronteerd wordt met de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Betoverd door de melodie van het intro, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar. Tegenwoordig kun je hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao.

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Door het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ werd hij gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’.

Een aanbod van Beth Hart om op een langdurige buitenlandse tour te gaan sloeg Ruben zo maar in de wind. Hij is een veel gevraagd partner voor andere grote muziekacts zoals VandenBerg. Maar vooral is Ruben ook bekend van zijn samenwerkingsverbanden met Jan Akkerman zoals bij het project Night of the Guitars. Het 70 jarige jubileum van Jan Akkerman is zelfs helemaal door Ruben georganiseerd. Tevens speelt hij op de speciale JA gitaar gebouwd bij Bandin’ Guitars in Hulten, om de hoek bij Heyhoef-Backstage,

Voorprogramma Ray Stepien Trio uit Eindhoven.

Ray Stepien is een jonge opkomende artiest uit Eindhoven. Hij is gitarist, pianist en zanger. Naast het spelen van vele bekende nummers van diverse artiesten, heeft hij ook een groot aantal zelfgeschreven nummers in zijn repertoire. Hij heeft een album uitgebracht genaamd “Earlier Days” en er is een nieuw album in aantocht. Zijn speelstijl is beïnvloed door bekende blues gitaristen zoals: Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Zijn zang en gitaarspel vertonen grote gelijkenis met John Mayer. Daarnaast heeft hij zelf een hele eigen stijl ontwikkeld.

Heyhoef Backstage

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 15-09-2018 – Aanvang: 20:30 uur. / Tickets: 12,50 euro

Locatie

Reageer op dit bericht