Agenda

Holland Dance Festival

Holland Dance Festival in Tilburg

Wanneer: 31 januari 2020 van 20:30 tot 21:15 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €20,-
Bestel tickets

Holland Dance Festival in Tilburg

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival strijkt voor het eerst in Tilburg neer. Het festival, dat primeurs en danskunst toont, presenteert in Tilburg twee indrukwekkende Nederlandse premières. De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. Deze vinden plaats in de schouwburg van Theaters Tilburg en in Theater De Nieuwe Vorst.

Aterballetto

Aterballetto is hét eigentijdse dansgezelschap uit Italië, dat op zaterdag 1 februari in de schouwburg drie werken van internationale topchoreografen laat zien. Van de Israëliër Hofesh Shechter brengt Aterballetto Wolf, een overrompelend en krachtig dansstuk voor twaalf dansers. Schechter omschrijft zijn werk zelf als ”een stoot die de kijker raakt als een golf van energie.” Vervolgens het duet O van de Duitser Philippe Kratz, hierin bewegen twee dansers zich in trance op de eindeloze beat van hun hartslag. Ten slotte Bliss van de Zweedse choreograaf Johan Inger. Zijn dansstuk is geïnspireerd door Keith Jarretts pianostuk Köln Concert. Een fris en euforisch werk, een ode aan het dansplezier.

Mire

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari vindt in het Theater De Nieuwe Vorst drie keer de voorstelling Mire plaats. De Zwitserse choreografe Jasmine Morand creëerde met Mire een hypnotiserende choreografische installatie, waarbij je als toeschouwer vrijelijk kan bewegen en kan kiezen hoe je deze ervaring ondergaat.

Informatie en ticketverkoop

Informatie en tickets voor beide voorstelling tijdens Holland Dance Festival zijn te vinden op de website van Theaters Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht