Agenda

hopwagon

Craft beer en food pairing festival Hopwagon

Wanneer: 18 augustus 2018 van 14:00 tot 21:00 Waar: Spoorzone Entree: €18,50 (incl. 5 munten)
Bestel tickets

Craft beer en food pairing festival Hopwagon

De organisatie noemde de eerste editie in 2017 een groot succes. Niet voor niets keert craft beer & food pairing festival Hopwagon daarom zaterdag 18 augustus weer terug in de Tilburgse Spoorzone. In samenwerking met eetbar De Wagon schotelt het festival, dat wordt georganiseerd door De Hopmannen, speciaal door De Wagon ontwikkeld streetfood voor dat past bij de bieren die worden getapt door negen innovatieve brouwers.

Hopwagon is een uniek bierfestival door de focus te leggen op foodpairing: welke bieren van de negen brouwerijen passen goed bij welk gerechten van de chef van De Wagon. Hopwagon geeft pairingsuggesties, maar de bezoeker kan zelf ook op zoek gaan naar smaakcombinaties. Ga je voor de complete beer & foodpairing ervaring? Reserveer dan via De Wagon een speciaal voor het festival samengestelde beer & food pairing lunch of diner in één van de Wagons. 

Aanwezige brouwerijen

Tijdens Hopwagon proef je bieren van verschillende innovatieve brouwers uit binnen- en buitenland. Een primeur dit jaar is de aanwezigheid van Schotse brouwerij Brewdog Overworks die voor het eerst in Nederland bieren met wilde gist tapt op een festival onder de rivieren. Uit Manchester komt de brouwerij met de meest toonaangevende ipa’s van dit moment: Cloudwater. Verder zijn niet te missen: het uit Canada afkomstige Collective Arts, de Estse brouwer Pühaste, Hof Ten Dormaal uit het Belgische Haacht, brouwerij De Moersleutel uit Alkmaar, Oproer uit Utrecht, Frontaal uit Breda en LOC Brewery uit Tilburg, met wie er een speciaal Hopwagon-bier is gebrouwen.

Hopwagon1

Workshop bier en chocolade

Tot slot zijn er twee bijzondere workshops over beer en foodpairing te volgen. De Tilburgse chocolatier Friandries neemt de bezoeker mee op reis langs de geweldige smaken die bier en chocolade samen kunnen opleveren. Met de lokale Kaaszaak ga je opzoek naar unieke kaas en biercombinaties. Daarnaast kun je de brouwers zelf vragen stellen tijdens Meet the Brewer. Voor sommige workshops moet je vooraf reserveren. Houd daarom de eventpage van Hopwagon in de gaten voor up-to-date informatie.

Uniek Hopwagon bierglas

Tijdens het festival wordt je bier getapt in je eigen Hopwagon bierglas. Dit glas inclusief munten is online te koop of bij de ingang van het terrein. Consumptiemunten zijn ter plekke verkrijgbaar (alleen met pin). Vanaf 14.00 stroomt het bier uit de tapkranen, maar vanaf 12:00 kun je al reserveren voor een lunch.

Locatie

Reageer op dit bericht