Agenda

abd

Horen, zien, zwijgen EXPO bij Abd Alkader @BANK15

Wanneer: 12 juli 2019 van 19:30 tot 22:30 Waar: BANK15 Entree: Gratis

Horen, zien, zwijgen EXPO bij Abd Alkader @BANK15

Maak kennis met Abd Alkader, geboren in Latakia, Syrië. Als jongetje droomde hij er van om kunstenaar te worden. Na de middelbare school wilde hij het liefste naar de kunstacademie, maar zijn vader vond dat niet verstandig. Hij maakte hem snel duidelijk dat er volgens hem geen brood mee te verdienen was.Ondanks de teleurstelling, volgde Abd zijn advies en besloot daarom om een opleiding tot bibliothecaris te volgen.

Na het overlijden van zijn vader, was Abd genoodzaakt zijn rol in de gordijnenwinkel van zijn familie over te nemen. Zijn drang om kunst te maken werd groter. Toen brak er oorlog in zijn geboortestad Latakia waar Abd besloot zijn spullen te pakken. Sinds vierenhalf jaar woont hij in Tilburg, waar hij een nieuwe thuis heeft gevonden.

Het besef dat je in het leven dingen moet doen waar je gelukkig van wordt, zette hem aan om het besluit te maken zich volledig te richten op zijn droom.

Over Abd

Via Youtube heeft Abd zichzelf geleerd hoe je kunst maakt. Ondertussen is zijn werk al op meerdere plekken geëxposeerd. Zijn schilderijen hebben gehangen bij De Poorten, Paradox, Bibliotheek Tilburg, The Hall of fame en NS16. Zelfs buiten Tilburg is zijn kunst te zien geweest. Onder andere in Utrecht, Amsterdam en in ons buurland België.

Ook bij verschillende media begint Abd steeds meer op te vallen. Zo heeft Abd deel uit mogen maken van het Rembrandt project en is hij op het tv programma Nachtdieren geweest. Dit is slechts het begin van deze bijzondere man met een net zo’n bijzonder verhaal en zijn onvergetelijke kunstwerken.

Op vrijdag 12 juli zal de opening van zijn expositie plaatsvinden in BANK15 van 19:30 tot 22:30 met spoken word en live muziek.

BANK15 Art of Innovate

BANK15 verbindt creatieven met organisaties en bedrijven met als doel het realiseren van innovatie. BANK15 levert ruimte en ondersteuning bij funding en de mogelijkheid om te exposeren.

Locatie

Reageer op dit bericht