Agenda

Tonya

‘I, Tonya’ bij Heyhoef cinema

Wanneer: 12 april 2019 van 14:00 tot 15:30 Waar: Winkeliersvereniging en winkelcentrum Heyhoef Entree: €5,-

‘I, Tonya’ bij Heyhoef cinema

Op vrijdag 12 april en op zaterdag 13 april vertoont Heyhoef Cinema de film I, Tonya. I, Tonya is een Amerikaanse film uit 2017, geregisseerd door Craig Gillespie.

Het is het verfilmde levensverhaal van Tonya Harding de eerste vrouw die een drievoudige axel wist te springen tijdens Amerikaanse kunstschaatscompetitie in de jaren ’90. Margot Robbie speelt de hoofdrol en trainde maandenlang voor haar rol. De film werd met een gelimiteerd budget opgenomen in 31 dagen . Haar wrede maar ook komische moeder , La Vona Golden, wordt gespeeld door Allison Janney en haar ex-echtgenoot Jeff Gillooly door Sebastian Stan.

I, Tonya

Het verhaal volgt de krankzinnige gebeurtenissen rond het incident waarbij haar ex- echtgenoot iemand inhuurde om haar rivale Nancy Kerrigan met een ijzeren staaf op de knie te slaan. Dit deed hij om haar zodoende uit te schakelen voor de Olympische spelen in 1994. Daarvoor en daartussendoor speelt het op interviews gebaseerde verhaal over de relatie met haar moeder. De moeder streefde een keiharde training na vanaf haar 4e jaar, maar ook Tonya Harding bijt keihard van zich af en wordt nooit zielig.

Behalve de indrukwekkende opnames van het kunstschaatsen, toont de film ook het verhaal van roem ,doorzetten, media, sensatie en slachtofferschap. Welk verhaal is de waarheid , wiens verhaal moeten we geloven! Dit is zeker een zeer indrukwekkende en boeiende film is om naar te kijken, een aanrader !

In het kort

  • Waar : Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg
  • Vrijdag 12 april om 14.00 uur en zaterdag 13 april om 20.00 uur
  • Toegang : €5.00 inclusief vooraf een kop koffie of thee.

Locatie

Reageer op dit bericht