Agenda

IC Cafe

IC café in ETZ

Wanneer: 11 februari 2019 van 19:30 tot 21:30 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Entree: Gratis

IC café in ETZ

Het is altijd fijn om te horen wanneer een dierbare de Intensive Care mag verlaten. Maar daarna is de patiënt nog niet gevrijwaard van klachten. Een verblijf op de Intensive Care is namelijk voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact heeft. Daarom houdt het ETZ maandagavond 11 februari een IC-café. Hier kunnen patiënten, hun naasten en zorgverleners informatie en ervaringen kunnen uitwisselen.

Voor IC patiënten en naasten

Na een verblijf op de IC kunnen klachten blijven bestaan, zoals vermoeidheid, spierpijn, depressie, angst of slikproblemen. Dit kan duiden op het Post Intensive Care Syndroom (PICS). Alleen al in de regio Midden-Brabant hebben vele duizenden mensen last van een PICS. Dit komt niet alleen voor bij patiënten, maar ook bij familieleden en dierbaren. Ook zij kunnen een opname op de Intensive Care als traumatische ervaring beleven, ook als de patiënt overlijdt en er een rouwproces volgt. Daarom hebben veel oud-patiënten en hun naasten behoefte aan contact met lotgenoten. Het ETZ biedt ze die mogelijkheid via het IC-café.

Het café vindt maandag 11 februari van 19.30 tot 21.30 uur plaats in woonlandschap De Leyhoeve, aan de Dokter Bloemenlaan 9-01 in Tilburg. Aanmelden voor dit café is niet nodig. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar ic-cafe@etz.nl of bellen naar (013) 22 138 00.

Locatie

Reageer op dit bericht