Agenda

In de Werkplaats

In de Werkplaats van de Bibliotheek (AFGELAST!)

Wanneer: 18 april 2020 van 12:30 tot 14:00 Waar: Bibliotheek Heyhoef Entree: €2,-

In de Werkplaats van de Bibliotheek (AFGELAST!)

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt. 

Veel kinderen hebben al enthousiast meegedaan aan de digitale workshops in de Werkplaats van De Bibliotheek. Ze vonden het erg leerzaam en vooral heel leuk om te doen. In januari gaat een nieuwe serie workshops van start. We gaan aan de slag met de thema’s: Minecraft, Gamelevels maken, Virtual Reality en een eigen gameverhaal maken met Twine.

Ben je 7 jaar of ouder? En lijkt het je leuk om meer te leren over programmeren, het maken van games, apps en robots? Dan ben je welkom in de werkplaats! Elke workshop heeft een ander thema, waardoor je elke keer iets nieuws leert.

Minecraft

Bij deze middag gaan de kinderen met z’n allen aan de slag in één game om aan een groot project te werken. Er kunnen gigantische bouwwerken worden gemaakt. Kinderen kunnen hier hun fantasie en creativiteit in kwijt.

Gamelevels maken met Mega Maker

Met Mega Maker kunnen er eigen game levels gemaakt worden met platformen, robots, diepe afgronden en zelfs eindbazen. Nadat een level af is kan hij natuurlijk ook getest worden.

Maak je eigen Vitual Reality wereld

Bij Virtual Reality kan er een eigen wereld gemaakt worden met achtergrond en plaatjes. Aan het einde van de workshop kan er naar de eigen gemaakte wereld gekeken worden door een echte VR-bril en kan er een wandeling gemaakt worden door de eigen wereld!

Schrijf en programmeer je eigen gameverhaal met Twine

Met het computerprogramma Twine kunnen zowel de gamers als de lezers aan de slag om hun eigen gameverhaal te maken. Er kan een spannend, interactief verhaal geschreven worden waarbij de lezer zelf het verhaal kan sturen. Door te programmeren kan het verhaal nog versierd worden met allerlei extra’s, plaatjes en kleuren. Let op: je moet voor deze activiteit wel kunnen typen.

Digitale escaperoom (VIP)

Er komt een belangrijke minister uit het buitenland, als VIP. Maar alle gegevens zijn kwijt. En de minister is al onderweg! Vind de vluchtgegevens, de code van zijn kluisje op het vliegveld én bel de limoservice om hem op te halen! Ontsnap uit deze digitale escaperoom en zet de snelste tijd!

Minecraft survival (VIP)

In de Survival modus van Minecraft kun je niet zomaar op je gemakje een bouwwerk maken. Je moet dan oppassen voor wilde dieren, monsters die ’s nachts tevoorschijn komen en misschien zelfs wel voor andere spelers. Deze middag gaan we met iedereen in dezelfde wereld op ontdekkingstocht en gaan we bouwen en overleven in Minecraft. En dat allemaal zonder cheats, dus die kostbare diamond zul je zelf moeten gaan zoeken in de donkere grotten!

Praktische info

De workshops kosten 2 euro per keer. Als je VIP-member wordt betaal je 8 euro en krijg je de laatste workshop cadeau. Aanmelden voor deze middagen kan via heyhoef@bibliotheekmb.nl of via wagnerplein@bibliotheekmb.nl

Bibliotheek Heyhoef ligt aan de Kerkenbosplaats 3, Tilburg.
Bibliotheek Wagnerplein aan Wagnerplein 4, Tilburg.

De middagen zijn van 12.30 tot 14.00 uur

Workshopdata

  • Zaterdag 11 januari        Minecraft
  • Zaterdag 15 februari      Gamelevels maken met Mega Maker
  • Zaterdag 14 maart          Maak je eigen Vitual Reality wereld
  • Zaterdag 18 april            Schrijf en programmeer je eigen gameverhaal met Twine
  • Zaterdag 16 mei              VIP Digitale escaperoom (Heyhoef) Minecraft survival (Wagnerplein)

Locatie

Reageer op dit bericht