Agenda

logoetz

Informatieavond endometriose bij ETZ

Wanneer: 28 maart 2017 van 19:00 tot 21:00 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Entree: Gratis

Informatieavond endometriose bij ETZ

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en de Endometriose Stichting houden dinsdagavond 28 maart een informatieavond over endometriose. De gratis toegankelijke bijeenkomst is in het Vergadercentrum (route 73) op de locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg) en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Informatieavond

Bezoekers kunnen tijdens de avond vragen stellen aan de gynaecologen dr. J. Smeenk en dr. P. Janssen. Zij geven uitleg over de klachten die deze ziekte veroorzaakt en over de mogelijke behandelingen. Aanvullende informatie wordt gegeven door de ervaringsdeskundigen Inge van den Heuvel en Leontine den Heijer-Blok van de Endometriose Stichting.

Endometriose

Endometriose is een chronische ziekte die bij 1 op de 8 vrouwen voorkomt vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) ook buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit dan op het buikvlies en/of andere organen in de onderbuik. Het groeit daar, het kan ook ingroeien en zorgt voor een chronische ontsteking. Vrouwen hebben vaak klachten als pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. De chronische ontsteking zorgt ook voor verminderde vruchtbaarheid. Helaas is nog geen genezing mogelijk.
Endometriose

Kort samengevat

  • Locatie: ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60
  • Datum: dinsdag 28 maart 2017
  • Tijd: van 19:00 uur tot 21:00 uur
  • Entree: gratis

Locatie