Agenda

epilepsie

Informatieavond ‘Epilepsie en gevolgen voor kinderen’

Wanneer: 25 oktober 2018 van 19:00 tot 21:00 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Entree: Gratis

Informatieavond ‘Epilepsie en gevolgen voor kinderen’

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg houdt donderdag 25 oktober een informatieavond over epilepsie bij kinderen. De bijeenkomst vindt plaats in de aula op locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg) en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Epilepsie heeft een grote impact op het leven van kinderen en hun naasten. Zowel voor de ouders als het kind is het na de diagnose wennen aan de nieuwe situatie. Want kinderen moeten opeens vaker naar het ziekenhuis en krijgen medicijnen voorgeschreven. Onderwerpen die tijdens de bijeenkomst aan bod komen zijn onderwijs, mogelijke effecten van epilepsie op het leren, toekomstperspectief en de omgang op verschillende vlakken, zoals hobby’s en sport.

De onderwerpen worden behandeld door kinderneuroloog dr. Niermeijer, kinderarts dr. Bruinenberg, GZ-psycholoog Van de Spijker-Verkerk en Marjon Milatz, ambulant begeleider epilepsieschool Berkenschutse/LWOE. Verder zijn aanwezig: Epilepsievereniging Nederland (met informatiemateriaal en een ervaringsdeskundige), Linda Boutkan (kinderverpleegkundige), Natascha van Dongen (kinderverpleegkundige) en Nicole Damen (verpleegkundig specialist). Tijdens de avond is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

De avond is bedoeld voor kinderen met epilepsie, hun ouders, leerkrachten, (sport)begeleiders, familie en naasten. Belangstellenden kunnen zich voor de avond aanmelden door een e-mail te sturen naar kinderneurologie@etz.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht