Agenda

ETZ

Informatieavond over endometriose door Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Wanneer: 20 juni 2019 van 19:00 tot 20:00 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Entree: Gratis

Informatieavond over endometriose door Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

De Endometriose Stichting en het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) houden donderdagavond 20 juni een informatiebijeenkomst over endometriose in het ziekenhuis, aanvang 19.00 uur Gynaecologen en een psycholoog vertellen meer over de oorzaak en behandeling van pijnklachten bij endometriose.

De gynaecologen Femke Wilms en Petra Janssen bespreken wat endometriose is, waarom het pijnklachten veroorzaakt en hoe je deze klachten kunt behandelen. Een psycholoog gaat in op hoe je bijvoorbeeld met mindfullness beter kan leren omgaan met chronische pijn. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers en ervaringsdeskundigen van de Endometriose Stichting aanwezig en is er gelegenheid om vragen te stellen, in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Iedereen welkom

De informatieavond is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. Maar endometriose heb je niet alleen en daarom zijn ook partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden van harte welkom. Aanmelden kan via endometriose.nl/agenda.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op de 3e verdieping van vergadercentrum Hasseltveste aan de dr. Deelenlaan 9 in Tilburg, direct naast locatie ETZ TweeSteden. Belangstellenden kunnen vanaf 18.45 uur binnenlopen. De bijeenkomst duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Voor donateurs van de Endometriose Stichting is de bijeenkomst gratis. Om dit soort bijeenkomsten ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren, stelt de organisatie het op prijs als niet-donateurs een vrijwillige bijdrage geven van 4 euro per persoon.

Wat is endometriose

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan de kwaliteit van leven drastisch verminderen. Ook kan de aandoening een enorme impact hebben op het leven van de vrouw en haar partner doordat de kans op een zwangerschap veel kleiner kan zijn. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover meer open gesproken mag en moet worden.

Locatie

Reageer op dit bericht