Agenda

Informatieavond VVOT over nieuwe middelbare vrije school

Wanneer: 22 maart 2017 van 19:30 tot 21:30 Waar: De Kennismakerij Entree: Gratis

Informatieavond VVOT over nieuwe middelbare vrije school

De VVOT (Voortgezet Vrijeschoolonderwijs in Tilburg) organiseert op woensdag 22 maart een nieuwe informatieavond in de Kennismakerij (Spoorzone Tilburg) over de nieuwe middelbare vrije school in Tilburg. Deze school is toegankelijk voor alle leerlingen uit het basisonderwijs uit de regio, dus ook van buiten het vrije school-basisonderwijs.

Ouders en andere geïnteresseerden zijn dan ook van harte uitgenodigd om kennis te komen maken en zich te oriënteren.

VVOT

De interesse van ouders om kun kind op een vrije school onderwijs te laten volgen is de afgelopen jaren sterk gestegen. In de regio zijn verschillende basisscholen te vinden (naast Tilburg onder andere in Breda, Oosterhout, Eindhoven, Den Bosch en Uden). Middelbare scholen zijn gevestigd in Eindhoven en Breda. Sinds 2015 is in Tilburg een initiatiefgroep opgericht om ook in Tilburg het middelbare vrije schoolonderwijs te kunnen aanbieden. Dit is de VVOT (Voortgezet Vrijeschoolonderwijs in Tilburg). De bedoeling is om vanaf het schooljaar 2018-2019 te starten met de eerste klassen voor VMBO, HAVO en VWO.

Nieuwe middelbare vrije school

Het vrije schoolonderwijs (in het buitenland Steiner- of Waldorfonderwijs genoemd) is géén vrijblijvend onderwijs. Het schooljaar is ingericht volgens een vaste structuur, waarbij de jaarfeesten (seizoensfeesten) leidraad zijn. Binnen het programma is veel aandacht voor sociale vaardigheden en cognitieve en creatieve ontwikkeling (‘hoofd, hart en handen’). Deze drie componenten worden in het hele onderwijs geïntegreerd, zo worden cognitieve vaardigheden ook door beweging en in samenwerking aangeleerd. Een totaalbeeld dus, gericht op de hele ontwikkeling van het kind.

Meer informatie

  • Datum: Woensdag 22 maart
  • Tijd: 20:00 uur tot 21:30 uur
  • Locatie: De Kennismakerij

Locatie

Reageer op dit bericht