Agenda

Informatiemarkt digitaal sterker in bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 30 september 2021 van 13:30 tot 15:30 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Informatiemarkt digitaal sterker in bibliotheek Wagnerplein

Op 30 september en 5 oktober organiseert Bibliotheek Midden-Brabant een informatiemarkt voor hulp bij digitale vragen. Het lijkt soms of iedereen het heel makkelijk vindt om een computer, tablet of telefoon te gebruiken. Dat lijkt zo – maar dat is echt niet zo. Bijna een kwart van de Nederlanders heeft grote moeite om alledaagse dingen online te regelen. En dat is soms lastig, want steeds vaker moet je handig zijn met computers. 

Hulp bij digitale vragen

Heel veel dingen regel je tegenwoordig online. Je hebt een computer en internet nodig om bijvoorbeeld het overmaken van geld, belanstingaangifte, het aanvragen van zorgtoeslag of als je iets wil kopen in een webshop. Wat als omgaan met de computer lastig is? Heb je moeite met de computer? Ben je bang om fouten te maken? Of word je onzeker van verhalen over nep-mails van criminelen die je bankgegevens proberen te achterhalen?

Is jouw antwoord op deze vragen ‘ja’? Onthoud dat je niet de enige bent. Er zijn veel meer mensen die het moeilijk vinden om dingen online te regelen. Daarom nodigen we jou en al die anderen (misschien wel je buurvrouw, vader of collega) uit om in september of oktober naar de informatiemarkt in de bibliotheek te komen.

Informatiemarkt digitaal sterker: hulp bij al je vragen

Tijdens deze informatiemarkt staan in de bibliotheek begeleiders voor je klaar die veel afweten van internet en computers. Zij geven korte presentaties en informatie waarmee je jouw kennis en ervaring met de computer kunt vergroten én je kunt vragen stellen. Je wordt direct op weg geholpen wanneer je bijvoorbeeld:

  • Een probleem met je computer, telefoon of tablet hebt, waar je steeds opnieuw tegenaan loopt
  • Wil weten waar je de juiste informatie kan vinden over Digitale Zorg (dit kan op 5 oktober, Thebe Extra is op die dag aanwezig)
  • Een DigiD wil aanvragen, maar niet weet hoe
  • De Digitale Overheid ingewikkeld vindt
  • Graag e-books wil lenen, maar niet weet hoe
  • Wil weten hoe je géén slachtoffer wordt van internetcriminaliteit

De informatiemarkt is samen georganiseerd met Thebe Extra, Politie Team Leijdal, Taalhuis Tilburg. Zij zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, kun je terecht op de website van Bibliotheek Midden-Brabant.

Locatie