Agenda

CulTuur BSO Monopole

Inloopmiddag bij CulTuur BSO Monopole

Wanneer: 11 juli 2019 van 16:00 tot 17:30 Waar: Cultuur BSO Monopole Entree: Gratis

Inloopmiddag bij CulTuur BSO Monopole

Cultuur zit in ieder van ons. Wie met passie iets doet, is een gelukkig mens! Wil je dansen? Dans! Wil je zingen? Zing! Wil je spelen? Speel! En dat kan allemaal bij CulTuur BSO Monopole. Deze BSO onderscheidt zich namelijk door kinderen te prikkelen met creativiteit op verschillende gebieden. Wil je dit een keer meemaken? Ouders kunnen op verschillende dagen een kijkje kunnen komen kijken.

Bij CulTuur BSO Monopole is er geen vast programma, maar het gebouw en de medewerkers zorgen voor dagelijkse uitdaging voor ieder kind. Kinderen bepalen zelf wat ze gaan doen. Bij de BSO staat het spelen en plezier hebben voorop. De activiteiten worden door de pedagogische professionals (met allemaal een kunstzinnige achtergrond) spelenderwijs aangeboden, waarbij de medewerkers onderdeel zijn van het spel. Ze stimuleren de zelfstandigheid van de kinderen: zelf keuzes maken en oplossingen zoeken!

Gebouw

CulTuur BSO Monopole is ondergebracht in een oud wijnpakhuis dat grenst aan een sfeervol park, waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Het gebouw is lekker ruim en heeft een unieke huislijke sfeer. Het gebouw daagt de kinderen uit om hun fantasie de vrije loop te laten. Zo is er een MUZIEKruimte, een DANSzaal, een ATELIER, een THEATERkelder, een FILMruimte en een ontmoetingsruimte met grote KEUKEN. In deze ruimtes bieden de pedagogisch professionals vanuit hun eigen passie de activiteiten aan.

Professionals

De medewerkers van CulTuur BSO Monopole zijn een essentieel onderdeel van het aanbod. Zij maken deze BSO zo uniek en persoonlijk. De pedagogisch medewerkers met een achtergrond in de kunst, theater, dans en muziek delen hun passie met de kinderen en proberen op die manier bij te dragen aan het ontwikkelen van de creativiteit.

Dagje CulTuur BSO

De kinderen worden door de medewerkers of taxi (geen extra kosten) opgehaald op school. Daarna komen ze samen in de ontmoetingsruimte, waarbij de kinderen een vaste plek hebben met vaste medewerkers. Na het drinken en fruit eten, spelen ze samen even buiten. Na verloop van tijd verdeelt iedereen zich over de verschillende ruimtes in het gebouw en bieden ze de kinderen verschillende activiteiten aan. Tussendoor wordt er wat gegeten wat de kinderen zelf klaar hebben gemaakt, of gewoon wat (gezond)lekkers. Voordat je het weet is het alweer tijd om naar huis te gaan. Tijdens studiedagen en vakanties is de BSO de gehele dag geopend.

Nieuwsgierig?

Eigenlijk vinden ze dat iedereen deze speciale BSO een keer gezien moet hebben. De bijzondere sfeer is in woorden niet goed uit te drukken. Daarom nodigen ze je uit om een keer langs te komen. Maak een afspraak voor een rondleiding of kom langs op de speciale inloopmiddagen waarbij de kinderen kunnen aansluiten bij de activiteiten tussen 16.00 en 17.30 uur en ouders een kijkje kunnen nemen in het bijzondere gebouw. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

  • Dinsdag 21 mei 2019
  • Maandag 3 juni 2019
  • Donderdag 11 juli 2019
  • Woensdag 14 augustus 2019

Locatie

Reageer op dit bericht