Agenda

samen mediawijs

Inloopspreekuur Samen Mediawijs bij Bibliotheek Tilburg

Wanneer: 4 juli 2018 van 15:00 tot 16:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Inloopspreekuur Samen Mediawijs bij Bibliotheek Tilburg

Vanaf mei organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum een maandelijks inloopspreekuur Samen Mediawijs. De mediacoach van de bibliotheek is dan aanwezig om vragen op het gebied van mediawijsheid te beantwoorden. Ook zal er maandelijks een thema worden behandeld. De derde bijeenkomst is op woensdag 4 juli van 15.00 tot 16.00 uur voor kinderen tot ca. 12 jaar en hun ouders.

Samen Mediawijs

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen: thuis, op school, in de trein en op straat. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Ouders hebben daar veel vragen over, zoals ‘Met wie heeft mijn kind contact via de sociale media en wat gebeurt daar?’ Maar ook kinderen lopen tegen allerlei zaken aan.

Vanaf mei kun je met al dit soort vragen terecht bij het maandelijkse inloopspreekuur ‘Samen Mediawijs’. Maar ook wordt er voorlichting gegeven over allerlei zaken die met mediawijsheid te maken hebben. Dit spreekuur is voor kinderen tot ca. 12 jaar en hun ouders/opvoeders en wordt verzorgd door een mediacoach van de bibliotheek. Het vindt plaats bij de Bibliotheek Tilburg Centrum op de Jeugdafdeling van 15.00 tot 16.00 uur. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden maar kunt zo binnenlopen. Data van de aanstaande inloopspreekuren: woensdag 9 mei, 6 juni en 4 juli.

Elk spreekuur zal er ook een thema worden belicht: op 9 mei ‘beeldschermtijd en educatieve apps’, op 9 juni ‘kindvriendelijke websites en zoekmachines’ en op 4 juli ‘voor- en nadelen van Social Media’.

Locatie

Reageer op dit bericht