Agenda

'Samen Mediawijs'

Inloopspreekuur ‘Samen Mediawijs’ bij Bibliotheek Tilburg Centrum

Wanneer: 29 augustus 2018 van 14:00 tot 15:00 Waar: Bibliotheek Tilburg Centrum Entree: Gratis

Inloopspreekuur ‘Samen Mediawijs’ bij Bibliotheek Tilburg Centrum

De Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert elke laatste woensdag van de maand een inloopspreekuur ‘Samen Mediawijs’. De mediacoach van de bibliotheek is dan aanwezig om vragen op het gebied van mediawijsheid te beantwoorden. Ook zal er maandelijks een thema worden behandeld. De volgende bijeenkomst is op woensdag 29 augustus van 14.00 tot 15.00 uur voor kinderen tot circa 12 jaar en hun ouders.

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen: thuis, op school, in de trein en op straat. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Ouders hebben daar veel vragen over, zoals ‘met wie heeft mijn kind contact via de sociale media en wat gebeurt daar?’ Maar ook kinderen lopen tegen allerlei zaken aan.

‘Samen Mediawijs’

Met al dit soort vragen kun je terecht bij het (gratis) maandelijkse inloopspreekuur ‘Samen Mediawijs’. Maar ook wordt er voorlichting gegeven over allerlei zaken die met mediawijsheid te maken hebben. Dit spreekuur is voor kinderen tot ca. 12 jaar en hun ouders/opvoeders en wordt verzorgd door een mediacoach van de bibliotheek. Het vindt plaats bij de Bibliotheek Tilburg Centrum op de Jeugdafdeling van 14.00 tot 15.00 uur. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden maar kunt zo binnenlopen. Data van de aanstaande inloopspreekuren: woensdag 29 augustus, 26 september en 31 oktober.

‘Internet en seks, valse profielen’

Elk spreekuur zal er ook een thema worden belicht: op 29 augustus ‘internet en seks, valse profielen’, op 26 september ‘spelenderwijs leren programmeren’ en op 31 oktober ‘hoe praat ik met mijn kind over online gebeurtenissen.

Locatie

Reageer op dit bericht