Agenda

Science Improve Jam

Insectenavontuur in de Kennismakerij

Wanneer: 17 maart 2018 van 14:00 tot 16:00 Waar: De Kennismakerij Entree: Gratis

Insectenavontuur in de Kennismakerij

Midden in de Boekenweek met als thema ‘Natuur’, organiseert de Kennismakerij op zaterdagmiddag 17 maart workshop rondom insecten in de keet van buurtuin Bij Ons Achter tegenover de Spoorzone.

Insectenavontuur

Het is een middag bedoeld voor kinderen van ongeveer 6-11 jaar met o.a. op onderzoek uit met natuurpedagoog Jael Nouhet, een speciale insectenrace en een Green Screen van het Digilab van de Bibliotheek Midden-Brabant waarmee je jouw eigen insectenavontuur kunt beleven. Laat bijvoorbeeld een foto maken waarin je achterna wordt gezeten door een kever, tussen de lieveheersbeestjes vliegt of onderdeel bent van een mierenkolonie tussen gras zo hoog als bomen. En mocht je tussendoor honger krijgen, zijn er kleine snacks met insecten… als je durft.

Place to Bieb

In de keet staat sinds langere tijd een pop-up bibliotheek met een mooie collectie boeken over natuur en tuinieren, een boekenruilplank en een zadenbibliotheek. Neem gerust eens een kijkje!

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop ‘Insectenavonturen’ doe je door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de keet van Bij Ons Achter (tegenover de Willem II passage aan de Burgemeester Brokxlaan). Vermeld bij de aanmelding ook de leeftijd van de avonturier.

Locatie

Reageer op dit bericht