Agenda

brein

Inzamelingsactie Parkinson: Het Brein & Muziek (AFGELAST!)

Wanneer: 9 april 2020 van 19:30 tot 23:00 Waar: geen locatie Entree: €39,50
Bestel tickets

Inzamelingsactie Parkinson: Het Brein & Muziek (AFGELAST!)

Op donderdagavond 9 april organiseert de Tilburgse kunstenaar Twan Hendriks een bijzonder evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar Parkinson, een ziekte waar hij zelf aan lijdt. Op het programma staan onder andere Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar en bekend uit de media en Jan-Willem Rozenboom, pianist, componist en producer van Guus Meeuwis.

Alle sprekers en artiesten treden geheel belangeloos op en de opbrengsten van deze avond gaan naar het goede doel. Kaarten voor het event koste n €39.50 (all-in) en zijn direct te bestellen via de website.

Het Brein & Muziek

Wat doet muziek met je hersenen? Erik Scherder heeft zich verdiept in de wetenschappelijke literatuur over die vraag. Twee van zijn bevindingen: samen zingen heeft een enorme verbindende kracht en zelf muziek maken draagt bij aan de ontwikkeling van het empathische vermogen. Tijdens ‘Het Brein & Muziek’ zoekt hij de interactie op met Jan-Willem Rozenboom. Na de opening door Frank van Pamelen, presentator van deze avond, volgt het muzikale optreden van Jan-Willem Rozenboom. Pianovirtuoos Rozenboom is al meer dan 25 jaar de vaste pianist van Guus Meeuwis. Aansluitend geeft Erik Scherder een mini-college over het brein. Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de VU in Amsterdam en schoof de afgelopen tijd vaak aan bij De Wereld Draait Door. Inmiddels heeft hij zijn eigen tv-programma: Erik Scherder laat zich niet kisten.

Later op de avond gaat initiatiefnemer Twan Hendriks in gesprek over zijn ziekte met René Kruijff, directeur van het ParkinsonFonds. Het event wordt afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om de expositie ‘De schoonheid van het einde, eindeloze schoonheid’ te bezichtigen. Hier zijn enkele laatste fotowerken va n Hendriks te zien en te koop. Daarnaast wordt het kunstproject ParkinsonGrasveld’, eveneens van Twan Hendriks, uitgelicht. De expositie is ook geopend en gratis toegankelijk op vrijdag 10 april van 10:0 0 tot 17:00 uur.

Alle opbrengsten van deze avond zijn bedoeld om wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson te financieren. Het event vindt plaats in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, een voormalige film- en muziekstudio waar grootheden als Herman Brood, Black Sabbath en Cat Stevens hun plat en opnamen.

Programma

  • 19:30 uur – Inloop met koffie/thee met muzikale verwelkoming door l eden van Ogham-groep;
  • 20:00 uur – Introductie door Frank van Pamelen en optreden Jan-Will em Rozenboom;
  • 20:30 uur – Minicollege Prof. dr. Erik Scherder;
  • 21:15 uur – gesprek tussen Twan Hendriks (organisator) en René Kruijff (directeur ParkinsonFonds);
  • 21:45 uur – Borrel met drankje en hapje;
  • 23:00 uur – Einde;

Over de organisator

Sinds 1974 heeft Hendriks als beeldend kunstenaar een boeiende carrière opgebouwd. Nadat hij in 2014 de diagnose Parkinson krijg, besluit hij van een nood een deugd te maken. Mede omdat Hendriks merkt dat maar weinig mensen in zijn omgeving weet hebben van de ziekte, begint hij via workshop s geld in te zamelen om onderzoek naar Parkinson te financieren én om de ziekte een gezicht te geven. Inmiddels is daar het event ‘Het Brein & Muziek’ bijgekomen.

 

Reageer op dit bericht