Agenda

Jakob Bro

Jakob Bro Trio in Concert bij Paradox

Wanneer: 1 februari 2019 van 20:30 tot 22:30 Waar: Muziekpodium Paradox Entree: €18,-
Bestel tickets

Jakob Bro Trio in Concert bij Paradox

Na de release van het album ‘Balladeering’ in 2009 brak Jakob Bro internationaal door als componist en bandleider. Het album was het eerste van een triologie, dat in de Deense jazzscene als één van de belangrijkste werken van het afgelopen decennium wordt gezien. Op 1 februari komt Bro met zijn Trio naar Paradox.

De gelaagde geluidstexturen van de Deense gitarist Jakob Bro leggen de basis onder de avontuurlijke muziek van zijn trio. Bestaande uit de invloedrijke New Yorkse drummer Joey Baron en contrabassist Thomas Morgan. Bro verscheen onlangs in de 80 Coolest Things in Jazz Today van het toonaangevende maandblad Downbeat. Zijn atypische spel, meer wolken van geluid dan de gebruikelijke akkoorden en solo’s, begint inmiddels wereldwijd op te vallen.

Jakob Bro is naast voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band en lid van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet ook oprichter van een eigen trio. Thomas Morgan is als sinds jaar en dag Bro’s muzikale metgezel – zowel op het podium als in de studio. Meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige, subtiele drumspel bij onder andere John Zorn en Bill Frisell.

Locatie

Reageer op dit bericht