Agenda

James Oesi

James Oesi bij Museum de Pont

Wanneer: 28 januari 2018 van 13:30 tot 15:00 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: Gratis

James Oesi bij Museum de Pont

Op zondag 28 januari staat James Oesi met een concert in samenwerking met November Music in museum de Pont. Hij komt met twee optredens achter elkaar. Van 13:30 tot 14:00 uur en een concert van 14:30 tot 15:00 uur.

James Oesi

Met zijn weelderige haardos en karrenvracht aan talent is de Londense contrabassist James Oesi sinds zijn komst naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Tijdens zijn soloprogramma’s speelt hij werk van onder andere Bach, Rachmaninov, Berio en Beethoven. James Oesi gaf al spraakmakende optredens in het Amsterdamse Concertgebouw, en festival Wonderfeel. De wereldberoemde contrabassist Gary Karr is vol lof over Oesi: ‘Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.’ Hij is tevens de initiator van het eerste contrabasfestival dat vorig jaar in Den Haag plaatsvond.
Tijdens zijn concert in De Pont speelt Oesi solowerk van de Nederlandse contrabassistPieter Smithuijsen (met name bekend van het Asko|Schönberg) die zich de laatste vier jaar meer en meer op het componeren heeft gestort. Daarnaast prachtig werk van de eveneens zeer virtuoze contrabassist Francois Rabbath en een kort meesterwerkje van de Italiaanse componist Luciano Berio.

Locatie

Reageer op dit bericht