Agenda

Jazz-band

Jazz-band the Two Tones bij Bij Vermeer

Wanneer: 15 januari 2017 Waar: Bij Vermeer

Jazz-band the Two Tones bij Bij Vermeer

Iedere derde zondag van de maand heeft Bij Vermeer een Sundaylive programma. Zondag 15 januari hebben zij een top jazz-band op het programma staan, namelijk the Two Tones. 

Jazz-band

In de jaren ’40 en ’50 was de jump & jive muziek of rhythm & blues zoals het genre ook wel wordt aangeduid, de populaire muziek bij uitstek van ‘zwart’ Amerika. Jazzorkesten in grote of kleine bezetting zoals van onder andere Louis Jordan, Earl Bostic en Lionel Hampton stonden bekend om hun energieke en opzwepende dansmuziek waarbij het moeilijk was om stil te blijven zitten.

De van oorsprong uit Tilburg afkomstige Two Tones Swing & Boogie Band houdt deze traditie levend. Met deze band waant de luisteraar zich het ene moment in een uitgelaten vijftiger jaren ‘Dance Hall’, dan weer in een kleine jazzclub, waarin de sfeer intiem en zwoel is. Ook rustige jazzy ballads en zonnige Zuid-Amerikaanse uitstapjes staan op het repertoire.

Dit alles gebracht op een geluidsniveau dat er ook nog een gezellig praatje gemaakt kan worden, maar waar ook de voetjes van de vloer mogen gaan. Bij al hun optredens staat bij The Two Tones voorop het persoonlijke plezier dat zij aan het muziek maken beleven.

Meer informatie

  • Locatie: Bij Vermeer, Piushaven
  • Datum: zondag 15 januari 2017
  • Tijd: vanaf 15:00 uur

Jazz-band

Locatie

Reageer op dit bericht