Agenda

make it

Jazzfestival MAKE IT bij Theaters Tilburg

Wanneer: 21 september 2018 tot 22 september 2018 Waar: Theaters Tilburg Entree: €35,-
Bestel tickets

Jazzfestival MAKE IT bij Theaters Tilburg

MAKE IT is een kersvers jong en nieuw jazzfestival. Het spiksplinternieuwe jazzfestival manifesteert de nieuwste generatie jazzartiesten. Een muzikale explosie veroorzaakt door jong talent voor de ware jazzliefhebber. Op het affiche van het debuterende festival staan niemand minder dan Gilad Hekselman ft. Aaron Parks & Kendrick Scott, CLOD! en de New Cool Collective Bigband. De eerste editie van MAKE IT vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 op verschillende plekken in Tilburg.

Op vrijdag 21 september trapt MAKE IT af als JazzRonde in de bruine kroegen en intieme cafés van de Tilburgse binnenstad. Jong talent met eigenwerk dat opzoek is naar een podium kan zich vanaf vandaag inschrijven voor de JazzRonde. Gilad Hekselman ft. Aaron Parks en Kendrick Scott sluiten dag één van Make It af met een concert in jazzpodium Paradox. Op dag twee van MAKE IT staat opkomend talent naast toonaangevende muzikanten op het podium van Theaters Tilburg. De legendes van de toekomst? Misschien wel.

Een Tilburgse binnenstad die overstroomd van de jazz, daar dromen MAKE IT oprichters Neil van der Drift (29), David Romanello (28) en Koen Smits (26) van. De drie orginsators en tevens musici weten als geen anders hoe afhankelijk je bent van goede speelplekken als jonge muzikant. “Goede speelplekken voor eigen werk van jong talent, daar zijn er te weinig van. Daarom is MAKE IT overduidelijk een festival bedoeld voor onze eigen generatie musici. En daarbij, een stad als Tilburg verdient een jazz festival.” Over het profiel van het festival zegt de organisatie het volgende: ” MAKE IT presenteert de grote namen van morgen. Je krijg je echt te zien wat je nog niet kent maar wat wel steen goed is. Die energie van jonge makers, die gaat van het podium afknallen.”

MAKE IT Concert

De eerste editie van het nieuwe Tilburgse jazzfestival MAKE IT kan niet beter van start gaan met een concert van Gilad Hekselman´s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA) in Paradox. Met recht een internationaal supertrio waarin 3 supertalenten mogen excelleren.

 • Gilad Hekselman
  Gilad Hekselman is een Israëlisch wonderkind. Kenners fluisteren al dat hij Pat Metheny’s natuurlijke opvolger is. Zijn sublieme gitaarspel uit zich in een voorliefde voor dramatische expressie en lyrische composities die bol staan van atmosferische geluidslandschappen en subtiele Afrikaanse invloeden. Hij heeft sinds 2004 zijn thuisbasis in New York, waar hij zich in kijker speelde van Amerikaanse collega’s als Chris Potter, Esperanza Spalding, John Scofield, Tigran Hamasyan en Avishai Cohen.
 • ZuperOctave
  ZuperOctave is het nieuwste project van gitarist Gilad Hekselman, Aaron Parks en Kendrick Scott. Deze drie musici veroveren de wereld vanuit Brooklyn, New York. ZuperOctave gebruikt karakteristieke elektronische instrumenten zoals Fender Rhodes, synthesizers en drumpads om verrassende, energieke composities te creëren met verbluffende precisie en samenwerking.
 • Aaron Parks
  Pianist Aaron Parks, bekend als sideman met Kurt Rosenwinkel, Christian Scott, Terence Blanchard en Joshua Redman, maakt deel uit van een nieuwe generatie jazzmuzikanten die niet bang zijn om buiten de lijnen te kleuren. Parks speelt jazz met de dynamische textuur van hedendaags alternatief rock, elektronica en hiphop, met subtiliteit in zowel compositie als improvisatie. Hij won vele prijzen en brengt zijn platen uit op Nonesuch, Blue Note en het gerenommeerde platenlabel ECM.
 • Kendrick Scott
  Een Berklee alumnus met een aanzienlijke lijst onderscheidingen, drummer Kendrick Scott is als sideman op platen verschenen met Pat Metheny, John Patitucci, Kenny Garrett, Dianne Reeves, Terence Blanchard en Robert Glasper om er maar een paar te noemen. Om nog maar te zwijgen van zijn bijdrage aan filmsoundtracks van de legendarische regisseur Spike Lee. Kendrick Scott is een van de heldere sterren in een ongelooflijk getalenteerde groep jonge drummers van vandaag.

MAKE IT Jazzronde 

Op vrijdag 21 september 2018 strijkt niet de Popronde maar de eerste JazzRonde van Nederland neer in de Tilburgse binnenstad. In diverse horecagelegenheden, kroegen, cafés en kleine podia wordt live jazz gespeeld. De optredens zijn gratis te bezoeken. Dit is misschien wel een pilot voor meerdere JazzRondes verspreid door het land. Jong talent met eigenwerk dat opzoek is naar een podium kan zich vanaf vandaag inschrijven voor de JazzRonde via www.makeitjazz.nl.

MAKE IT in Theaters Tilburg

Op dag twee (zaterdag 22 septemer) van MAKE IT staat opkomend talent naast toonaangevende muzikanten op het podium. De hoofdacts van het festival vinden plaats in de Schouwburgvan Theaters Tilburg, de grootste jazztalenten zijn te zien in de Studiozaal van het theater. Boy Edgar Prijs-winnaar Jeroen van Vliet is curator van de intieme Audax-Zaal en presenteert hier zijn visie op de toekomst van programmeren. Naar curator Jeroen van Vliet maakt MAKE IT bekend dat New Cool Collective Bigband + special guests en Alessandro Fongaro’s CLOD! onderdeel zullen zijn van MAKE IT in Theaters Tilburg. Eind mei is de line-up helemaal rond.

 • Audax Zaal gecureerd door Jeroen van Vliet
  Jeroen van Vliet benodigd nauwelijks introductie in Tilburg. Van Vliet behoort tot een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland en won in 2014 de Buma Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze onderscheidingen voor jazzmusici. Ook staat de pianist bekend om zijn samenwerkingen met jonge musici. MAKE IT heeft Jeroen van Vliet aangesteld als curator voor de Audax Zaal van Theaters Tilburg, waar hij zijn eigen gang mag gaan met de programmering. MAKE IT heeft Jeroen gevraag om jonge talenten te programeren die met eigen composities de intieme sfeer van de Audax Zaal kunnen grijpen.
 • New Cool Collective Bigband + special guests
  De 19-koppige New Cool Collective Big Band bestaat 25 jaar en tourde ontelbaar vaak langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld. New Cool Collective Bigband brengt tijdens de eerste editie van MAKE IT een breed scala aan nummers uit hun rijke oeuvre naast gloednieuw materiaal. Daarnaast delen zij het podium met jong talent.
 • Alessandro Fongaro’s CLOD!
  CLOD! viert het huwelijk tussen jazz en indie-rock. De ultieme combinatie tussen dansbare beats en vrije improvisatie, melodeen om mee te zingen en sonische experimenten.

MAKE IT wordt mede mogelijk gemaakt door: Fontys Academy of Music and Performing Arts, Theaters Tilburg, Paradox en 013.

Locatie

Reageer op dit bericht