Agenda

Julian Hetzel met The automated sniper in NWE Vorst

Julian Hetzel met The automated sniper in NWE Vorst

Wanneer: 24 maart 2017 van 20:30 tot 00:00 Waar: Theater De NWE Vorst Entree: €16,00
Bestel tickets

Julian Hetzel met The automated sniper in NWE Vorst

Julian Hetzel maakt werk op het snijvlak van performance, media en beeldende kunst, met een droog gevoel voor humor en een politieke ondertoon. Hij studeerde aan de Bauhaus Universität Weimar visuele communicatie waarna hij naar Amsterdam verhuisde om zijn opleiding voort te zetten bij het masterprogramma van de AHK DasArts.

Julian Hetzel

Met zijn afstudeervoorstelling I’m not here says the void stond hij afgelopen december al in De NWE Vorst tijdens Very Now #1. The Automated Sniper is een lezing, moderne dans en een kritisch pamflet, maar ook een spannende game. Blote vuist – zwaard – kruisboog – geweer – raket – drone. De geschiedenis van de menselijke strijd is een verhaal van steeds grover geweld toegebracht over een steeds grotere afstand.

De sterkste partij heeft zich teruggetrokken van het slagveld, om vanuit een behaaglijke controlekamer duizenden kilometers verderop zijn bommen af te werpen. Welke ethiek kunnen we nog toepassen, nu oorlog en computergames nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden zijn en de vijand is gereduceerd tot een paar pixels op een scherm?

The Automated Sniper

The Automated Sniper kaart the gameification of violence aan: twee performers worden live on stage beschoten met een op afstand bestuurbaar automatisch wapen dat boven het publiek hangt. De operator zit in een safe place in het Midden Oosten en is via een live internetverbinding aanwezig. Een daad van geweld is meer dan ooit eerder virtueel dan reëel. Wat doet deze afstand met ons? Een lezing over warfare wordt onder de ogen van het publiek letterlijk kapotgeschoten en mondt uit in een choreografie van angst.

Meer informatie

Datum: Vrijdag 24 maart

Tijd: 20:30 uur

Locatie: NWE Vorst

Entree: €16,00 (hier bestellen)

Locatie

Reageer op dit bericht