Agenda

mensenrechten meet up

Kenniskans bij De Kennismakerij

Wanneer: 25 januari 2017 van 16:00 tot 19:00 Waar: De Kennismakerij Entree: Gratis

Kenniskans bij De Kennismakerij

De Bibliotheek Midden-Brabant maakt de wereld van mensen groter. Daarom presenteren ze in de Kennismakerij de reeks ‘Kenniskans’: een serie gratis cursussen. De cursus ‘Living in Transition’ is op 14 december gestart. Een reeks open colleges over de invloed van vernieuwing in de stedenbouw op de leefomgeving van mensen.

Living in Transition

Met ‘Kenniskans’ daagt de Bibliotheek Midden-Brabant bedrijven en organisaties uit om hun kennis te delen met de inwoners van Tilburg. Fontys is op deze uitnodiging ingegaan. De docenten van International Lifestyle Studies zien de wereld als één groot klaslokaal. In december en januari komen zij naar de Kennismakerij om daar de colleges voor de bachelorcursus ‘Living in Transition’ te geven.

Binnen deze cursus staat ruimtelijke ontwikkeling in relatie tot sociale processen centraal: hoe ontstaan ontmoetingsplekken, wat is de rol van de (openbare) ruimte daarin, op welke manier oefenen verschillende groepen invloed uit op hun leefomgeving en hoe is dat in de loop van de tijd veranderd? Om te beginnen kijken we naar de manier waarop steden door de eeuwen heen tot stand zijn gekomen en gebieden werden ontwikkeld. Vervolgens zoomen we in op recente ontwikkelingen zoals een terugtrekkende overheid, leegstand, bottom-up bewegingen en ‘social design’.

In de open colleges kijken we naar de vernieuwingen binnen de stedenbouw, en hoe dit de stad en de leefomgeving van mensen beïnvloedt. In een tijd waarin de kloof tussen de plannen van grote spelers en de lokale behoefte van mensen steeds groter wordt, zoeken ze naar nieuwe inspiratie in een periode van transitie. Ook worden een aantal gastcolleges verzorgd en gaan ze bij verschillende initiatieven en locaties op bezoek.

Extra informatie

  • Locatie: De Kennismakerij, Burgemeester Broxlaan 8/88 in Tilburg.
  • Datum: Woensdag 25 januari.
  • Tijd: 16:00 uur – 19:00 uur.
  • Entree: Gratis.
  • Voor meer informatie, mail naar kennismakerij.spz@bibliotheekmb.nl

 

Locatie

Reageer op dit bericht