Agenda

herfstvakantie

Kermisprogramma Ontdekstation013

Wanneer: 21 juli 2018 tot 29 juli 2018 Waar: Ontdekstation013 Entree: Gratis

Kermisprogramma Ontdekstation013

Tijdens de kermis kunnen kinderen, naast de attracties, ook genieten van diverse activiteiten bij Ontdekstation013. Speciaal voor de Tilburgse kermis hebben zij namelijk een (gratis) kermisprogramma opgesteld met diverse workshops en activiteiten. De openingstijden zijn dagelijks van 13.00 tot 20.00 uur.

Kermisprogramma Ontdekstation013

Tijdens de kermis worden kinderen, samen met hun ouders, op een ludieke wijze ontvangen bij Ontdekstation013 met een schiettent voor kinderen. Daar kunnen ze schitterende prijzen winnen; oude spullen die geen waarde meer lijken te hebben. Maar in de werkplaats blijkt dat de kinderen schitterende objecten, speelgoed en mobielen kunnen bouwen van deze oude apparaten.

Als de bezoekers binnen zijn kunnen ze zich bovendien vergapen aan de schitterende miniatuurmodellen. Modellen van kermisattracties die Marco Frericks en zijn collega’s in hun vrije tijd hebben gebouwd. De hobbyisten hebben ook een werkplaats ingericht waar kinderen met Lego zelf een miniatuur kermisattractie kunnen bouwen. De entree is gratis.

Wat je verder kunt verwachten

  • Project Kapot & Maken: Kapot & Maken is een project van de Ontdekfabriek dat middels subsidie van het Brabant Brede programma ‘Zuidlijn’ tot stand komt. In het Ontdekstation komt een soort schiettent waarbij kinderen met elastiek-schieten of op andere niet-gevaarlijk wijze, kunnen mikken op nummers. In de schiettent staan de oude spullen tentoongesteld die je kunt winnen. Als de kinderen een nummertje schieten, krijgen ze het bijbehorende item.
  • Workshop kermisattracties bouwen: Het door de kinderen in de schiettent gewonnen apparaat mogen ze op een werktafel met eenvoudig handgereedschap uit elkaar halen om vervolgens iets nieuws van dat scrap-materiaal te maken. Bij voorkeur natuurlijk een eigen miniatuur kermisattractie. Deze mogen de kinderen mee naar huis nemen of tentoonstellen in het Ontdekstation.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Locatie

Reageer op dit bericht