Agenda

King Bi

Tafel van Vijf: King Bi in Theaters Tilburg (15+)

Wanneer: 23 januari 2019 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €12,50
Bestel tickets

Tafel van Vijf: King Bi in Theaters Tilburg (15+)

Woensdag 23 januari snijdt Tafel van Vijf een gevoelig onderwerp aan in de studio van Theaters Tilburg. Met King Bi dragen ze bij aan de bespreekbaarheid van homoseksualiteit. Ben je vrij om de liefde te kiezen die je wil? Is liefhebben wie je wil ook vrijheid?

Het jaar is 1848. Koning Willem II is ernstig ziek en Nederland staat er economisch slecht voor. Tot overmaat van ramp dreigt er een revolutie. Wat moet hij doen? Kiezen voor het volk of kiezen voor de belangen van zijn familie? Zijn overleden vriend en stille geliefde Adjudant Alexander speelt door zijn gedachten. Samen kijken zij terug op Willems leven. Zijn roerige jeugd, het gearrangeerde huwelijk met Anna Paulowna en zijn rol in de Slag bij Waterloo. Samen bezingen zij hun onbereikbare liefde met nieuw gearrangeerde nummers van Bob Dylan en leggen zo bloot dat de vrijheid van de één soms botst met de vrijheid van een ander.

De voorstelling King Bi is alleen toegankelijk wanneer je 15 jaar of ouder bent. Jongeren tot en met 26 jaar kunnen voor €12,50 een kaartje kopen voor deze voorstelling. Volwassenen boven de 26 jaar betalen €17,-.

Locatie

Reageer op dit bericht