Agenda

knit & knot brei- en haakdagen

Knit&Knot brei- en haakdagen

Wanneer: 13 oktober 2017 tot 15 oktober 2017 Waar: Koepelhal Entree: €8,50

Knit&Knot brei- en haakdagen

De leukste dingen maak je gewoon lekker zelf! Op 13, 14 en 15 oktober vindt de vierde editie van Knit&Knot plaats. De industriële Koepelhal in Tilburg vormt dan het decor van Knit&Knot, de brei- en haakdagen van het zuiden! Een event voor iedereen die houdt van breien, haken, maar ook van vilten, macrameeën, spinnen, borduren. Een vertrouwde maar ook een hele nieuwe generatie die doe-het-zelven (DIY) weer leuk vindt!

Meet the makers! Originaliteit, creativiteit, inspiratie, handmade, soms een tikkie eigenzinnig! Internet minded? Op internet weten onze bezoekers de inspiratie te vinden, maar niets is leuker om het zelf te doen! Shoppen of aanschuiven bij bloggers, vloggers en specialisten voor informatie, beleving, vragen, make & takes en workshops. Ruim 80 brei- en haakexperts bieden inspiratie. Van jong tot oud, van beginnend tot specialist. Een gezellige ontmoeting tussen klassieke breiers en hakers en een nieuwe generatie jonge creatievelingen op zoek naar authenticiteit. Draad verbindt. Tijdens Knit&Knot maken heel veel bezoekers gebruik van kennisoverdracht. Oude technieken, worden weer een nieuw leven ingeblazen. Fris, nieuw en inspirerend!

Breien en haken, is dat iets voor mij? De leukste dingen maak je gewoon lekker zelf! Was het vroeger vooral iets voor oudere dames, tegenwoordig zijn het ook jonge(re) vrouwen, tieners en mannen die de brei- en haaknaalden ter hand nemen. Iedereen doet het! De Brei- en haakbloggers worden gezien als inspiratiebronnen en handwerkgoeroe’s met enorm veel volgers! Zelfs Koningin Máxima breit en borduurt! Zo schoof ze tijdens Koningsdag in de spoorzone van Tilburg gezellig aan bij twee breiende jongens! Breien en haken staan met stip genoteerd als de meest populaire creatieve bezigheden van dit moment! Leuke bijkomstigheid. Breien en haken hebben een ontspannende werking en het vermindert stress. Yoga voor de geest dus!

Knoop ze! Macrameeën is weer helemaal terug van weggeweest. De populaire techniek uit de jaren ’70 zie je in ieder trendy interieur weer terugkomen. Hippe wandhangers, gordijnen, plantenhangers en sieraden; je ziet macramé overal! Uiteraard kun je tijdens Knit&Knot ook zelf aan de slag met deze techniek. Combineer stevige garen met wat leuke knopen – et voilà – een plantenhanger is zo gemaakt
Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen. Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops!

Informatie Knit&Knot is 13, 14 en 15 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal is op 5 minuten loopafstand van het Centraal station in Tilburg. Entreeprijs: € 8,50 p.p. In de voorverkoop met gratis goedgevulde goodiebag! Meer info www.knitenknot.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht