Agenda

Koningshoeven en Jeruzalemwandeling

Koningshoeven en Jeruzalemwandeling door Stadsgidserij

Wanneer: 15 augustus 2017 van 19:00 tot 21:00 Waar: Koningshoeven Entree: €4,-

Koningshoeven en Jeruzalemwandeling door Stadsgidserij

Houd je van wandelen en wil je Tilburg eens met een frisse blik bekijken? Loop dan eens mee met één van de stadswandelingen van Stadsgidserij! Op dinsdag 15 augustus kun je meelopen met de Koningshoeven en Jeruzalemwandeling.

Koningshoeven en Jeruzalemwandeling

Koningshoeven is een gebied ten zuidoosten van Tilburg. Een bezoek aan dit historische gebied is meer dan de moeite waard. Stadsgidserij vertelt het verhaal van de industrie die hier aan de Leij ontstond en laat de historische locaties van de fabrikantenvilla’s zien. Dit is ook de plaats waar Koning Willem II zijn tuinhuis had. Tijdens de wandeling loop je ook langs het Wilhelminakanaal. Wist je dat het meer dan honderd jaar geduurd heeft om deze waterweg uit te graven? In de wijk Jeruzalem slaat de verwondering toe. De renovatie is in volle gang en er zijn grootse plannen voor deze wijk. Via het Lourdesplein en de Prinsenhoeven loopt de wandeling langs de voormalige AaBe-fabrieken.

De wandeling begint om 19.00 uur op het P&R-terrein (de voormalige rijksweg richting Eindhoven) naast het Bastionhotel. Dit is ook het eindpunt van de wandeling. De kosten voor de wandeling zijn €4,- per persoon en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen. Reserveren is niet noodzakelijk, maar het is wel makkelijk voor de gidsen Wim Franken, Paul van Hal en Nel Bos. Je kunt een mailtje sturen naar w-franken@home.nl.

Dinsdagavondwandelingen Stadsgidserij

De Stadsgidserij biedt ook de volgende wandelingen aan in augustus:

  • 22 augustus: Centrum Westwandeling;
  • 29 augustus: Goirkewandeling.

Voor meer informatie over de wandelingen en de startplaatsen kun je op de website van Stadsgidserij terecht.

In het kort

  • Datum: dinsdag 15 augustus 2017;
  • Tijd: 19.00 – 21.00 uur;
  • Verzamelen bij het P&R-terrein naast het Bastionhotel
  • Entree: €4,- | Kinderen tot 12 jaar gratis!
  • Aanmelden kan via w-franken@home.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht