Agenda

altijd aan club

KRAAK: Altijd Aan Club 4 #OOPS in Theater de Nieuwe Vorst

Wanneer: 19 oktober 2020 van 19:30 tot 00:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €5,-
Bestel tickets

KRAAK: Altijd Aan Club 4 #OOPS in Theater de Nieuwe Vorst

Op maandagavond kun je in Theater De Nieuwe Vorst naar de bijeenkomst van de Altijd Aan Club: een afkickclub voor mensen van het (a)sociale internet. De ’social media AA club’ is een initiatief van schrijver, ondernemer en internetgebruiker Robin Berkelmans, die vorig jaar op eigen houtje het sociale internet verlaatte.

Ze merkte op dat veel mensen ‘wel met social media zouden willen stoppen’ maar denken dat ze dit niet kunnen vanwege vriendschappen of werk. “Ik vond dat ik het levende bewijs moest zijn van de kritiek die ik op verschillende social media platformen uitten. Niemand moet zich afhankelijk hoeven voelen van dingen die hen ongelukkig maken.”

Dat overmatig internet- en schermgebruik effect heeft op hoe we ons voelen en gedragen is niets nieuws. Wel nieuw is dat steeds meer partijen zich er steeds vaker over uitspreken. Óók in de mainstream media.

Social media verslaafden

Bekende influencers nemen een ‘break’, zelf uitgeroepen ‘social media verslaafden’ ondergaan een ‘digital detox’. Robin reageert: “Vaak wordt dit zo groots aangekondigd dat het eerder een stunt lijkt dan een weloverwogen, structurele keuze. Tegelijkertijd illustreert de aandacht die het krijgt ook de moeilijkheid ervan. Die moeilijkheid zit niet in weten dat het niet goed voor je is. – Het internet heeft ook veel goede kanten. – De moeilijkheid zit in de angst om ‘iets’, een kans, of iemand, een vriend, een waardevol contact, te verliezen.

Over haar eigen ervaring als ex-social media gebruiker vertelt Robin: “Zodra je besluit de stap te zetten om je account of app te verwijderen voel je je alleen. Alsof het jóuw schuld is dat jíj geen maat kan houden.” Vandaar de Altijd Aan Club. Waar lotgenoten elkaar ook zonder social media platform kunnen vinden.

Meld je aan

Zijn jij en je koppie stiekem best een beetje uitgeinstameezooteamed? Ben je toe aan een vakantie van het internet en wil je het erover hebben? Meld je aan voor Altijd Aan: een afkickclub voor mensen van het sociale internet. In deze offline groepsapp log je samen #uit. We bespreken het effect van (social) media op onszelf en op de wereld, gaan aan de slag met de gevolgen van het nieuwe internet en trainen ons bewustzijn om er even tussen#uit te gaan. Meer info & tickets

Locatie