Agenda

Kruistocht

Kruistocht in Theater De NWE Vorst

Wanneer: 3 november 2017 van 20:00 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €14,-

Kruistocht in Theater De NWE Vorst

De voorstelling Kruistocht, die van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 november in Theater De NWE Vorst te zien is, bekijkt het bekende boek Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman vanuit de huidige tijd. Als Beckman haar boek nu had geschreven, wie zou dan haar hoofdpersoon zijn geweest? Een geradicaliseerde jongen uit Amsterdam-West? Het kind van een boze PVV-stemmer?

Kruistocht

Kruistocht is een voorstelling over moed, vriendschap, kuddegedrag en de grote strijd tussen Oost en West. Bijna drie decennia nadat Marjolijn en Sadettin Kruistocht in Spijkerbroek lazen proberen ze nu op het toneel het hedendaagse vijanddenken tussen Oost en West te ontmaskeren. Achter hen trekt een stoet van 1453 kinderen en jongeren voorbij. Hoe lang zullen ze daar nog lopen?

De makers

Marjolijn van Heemstra is columnist, schrijfster en werkt als theatermaker, acteur en schrijver. Samen met collega Sadettin Kirmiziyüz maakte ze eerder de voorstellingen Garry Davis en Bommenneef. Jetse Batelaan is artistiek leider van Theater Artemis, het Bossche gezelschap dat interactief en anarchistisch theater maakt dat zich niet aan zijn eigen wetten houdt.

In het kort

  • Datum: vrijdag 3 november 2017
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: Theater De NWE Vorst
  • Entree: €14,- | Vroege vogels (tot 1 november) €11,-

Locatie

Reageer op dit bericht