Agenda

Kruisweg in de open lucht bij Peerke Donders

Wanneer: 19 april 2019 van 15:00 tot 16:00 Waar: Peerke Donders Paviljoen Entree: Gratis

Kruisweg in de open lucht bij Peerke Donders

In het Peerke Donderspark in Tilburg Noord kan op Goede Vrijdag (aanstaande vrijdag 19 april) vanaf 15.00 uur worden deelgenomen aan de Kruisweg. In dit bijna tweeduizend jaar oude christelijke ritueel wordt voorgegaan door Denis Hendrickx. Hij is abt van de Norbertijner abdij van Berne. Tijdens de Kruisweg wordt een relatie gelegd met de huidige tijd.

Goede vrijdag

Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen. Herdacht wordt dat Jezus aan het kruis stierf. Onder leiding van de in Tilburg bekende priester Denis Hendrickx wordt stilgestaan bij de laatste uren van Jezus. Dat gebeurt aan de hand van de veertien staties die zijn lijdensverhaal uitbeelden.

Deze staties zijn monumentale, levensgrote en zeer realistische beelden in het Peerke Donderspark. Ze dateren uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en ze zijn destijds betaald door de Tilburgse parochies en kloosterorden. De Kruisweg wordt overal ter wereld op hetzelfde tijdstip gebeden. De viering in de openlucht bij Peerke Donders is een jaarlijkse traditie die steeds veel deelnemers trekt. Vanwege de speciale relatie met Suriname is deze kruisweg al enkele jaren tweetalig en gaat er ook altijd een grote groep Surinamers mee.

Speciaal voor Goede Vrijdag is het Peerke Donders Paviljoen op 19 april tussen 14.00 en 16.00 uur open.

Tijdens het lange paasweekeind is het Peerke Donders Paviljoen gesloten.

Locatie

Reageer op dit bericht