Agenda

kundalini yoga

Kundalini Yoga in het Leijpark

Wanneer: iedere Zondag Waar: Leijpark Entree: Gratis

Kundalini Yoga in het Leijpark

Wekelijks kun je in het Leijpark lessen in Kundalini yoga volgen. Het zorgt ervoor dat je ontspant, nieuwe energie opdoet en je van binnenuit weer gaat stralen.

De lessen Kundalini yoga worden vanaf zondag 4 juni tot 24 september gegeven in het Leijpark. De les begint 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Bij slecht weer wordt op de Facebookpagina aangegeven of de les doorgaat. Deelname is op donatiebasis, de opbrengt gaat naar stichting Broodnodig.

Kundalini Yoga

‘Kundalini’ is de energie van het bewustzijn. Die energie hebben we allemaal in ons: het ligt opgeslagen in ons lichaam, in het eerste chakra ter hoogte van het stuitbeen. En met het beoefenen van Kundalini yoga maak je die energie van het bewustzijn in jezelf wakker.

Hoewel Kundalini yoga anders is dan de meeste andere vormen van yoga, is het doel uiteindelijk hetzelfde: het activeren , stimuleren en kanaliseren van de energie van het bewustzijn.

Deze vorm van yoga is voor iedereen. De oefeningen zijn niet ingewikkeld en je hoeft er ook niet lenig voor te zijn. Elke les heeft een eigen ‘thema’, zoals het zenuwstelstel, het immuunsysteem of bijvoorbeeld het verminderen van stress of het vergroten van je energie. Hierdoor kan de ene les heel zacht en rustig zijn en de andere juist behoorlijk pittig. Voorop staat echter altijd dat jij je eigen lichaam het beste kent. Luister daar dus goed naar en bepaal zelf waar jouw grens ligt.

Locatie

Reageer op dit bericht