Agenda

Simone Schuffelen

Kunstproject & diner door Simone Schuffelen bij Kunstpodium T

Wanneer: 21 juni 2019 van 19:00 tot 21:00 Waar: Kunstpodium T Entree: Gratis

Kunstproject & diner door Simone Schuffelen bij Kunstpodium T

Op vrijdag 21 juni presenteert kunstenares Simone Schuffelen een nieuw project bij Kunstpodium T, getiteld ‘Un dîner étrange’. Tijdens deze avond presenteert ze de bevindingen van een nieuw onderzoek naar eet- en tafelrituelen onder het genot van een gezamenlijk diner, waarbij iedereen welkom is om aan te sluiten.

Kunstenares Simone Schuffelen nodigt Tilburg uit voor ‘un dîner étrange’: een vreemd diner. Gebaseerd op een reis door Senegal raakte Simone gefascineerd door de gebruiken rondom de avondmaaltijd. Een gezamenlijk moment zittend op de grond of rondom een tafel, waarbij altijd een grote zilveren schaal vol rijst groente en vis in het middelpunt stond. Er werd met de rechterhand gegeten: de linkerhand diende voor andere functies en die bleef achterwege. Zittend op de grond wachtend op wie als eerste begint met eten of opscheppen.

Tafelrituelen

Geïntrigeerd door het aanschuiven aan tafel bij vreemden of in een nieuwe omgeving kwam Simone op het idee om een onderzoek te doen naar tafelrituelen en rituelen die voorafgaand nodig zijn om een maaltijd voor te bereiden. Ze schuift aan tafel bij Tilburgers en richt zich op hun eetgewoontes en lievelingsgerechten. Zij legt het eetritueel en de voorbereidingen ervan vast in een videoverslag. Het resultaat hiervan zal ze op 21 juni in de achtertuin van Kunstpodium T tonen. Het publiek is uitgenodigd om te smullen van een maaltijd en tijdens het bekijken van de video in gesprek te gaan over onze eigen eetrituelen. Eet je mee?

‘Un dîner étrange’ vangt aan op vrijdag 21 juni vanaf 19.00 bij Kunstpodium T, Noordstraat 105 te Tilburg. Deelname en eten is gratis; bij de bar kunt u drankjes kopen. De avond wordt vanaf 21.00 afgesloten met een borrel.

Locatie

Reageer op dit bericht