Agenda

kurkuma festival

KURKUMA! Festival in Kleuren- en Kruidenbuurt Tilburg

Wanneer: 30 juni 2018 van 15:30 tot 19:00 Waar: geen locatie Entree: Gratis

KURKUMA! Festival in Kleuren- en Kruidenbuurt Tilburg

De Kleuren- en Kruidenbuurt grijpt haar kans! Cultuuraanjagers en -coaches werken in de wijk om de sociaal artistieke ontwikkeling van kinderen te stimuleren vanuit hun eigen leefomgeving. De kinderen fantaseren hun verhaal en realiseren hun dromen tijdens binnen- en naschoolse activiteiten. Zaterdag 30 juni organiseren zij het KURKUMA! Festival.

KURKUMA! Festival

Leerlingen van Basisschool Antares en Basisschool Wandelbos hebben posters gemaakt. De knutselclub van ContourdeTwern heeft gekleurde lantaarns gebouwd. De moeders van de ouderkamer van Antares hebben recepten met kurkuma gebundeld in een boekje. Leerlingen van basisschool Wandelbos hebben waterspuwers en stoeptegels ontworpen en gemaakt. Buurtkinderen vloggen in de wijk. Dat komt allemaal samen tijdens het Kurkuma! Festival op 30 juni.

Ook na de zomer gaat KURKUMA! door met het creëren van verbinding en beleving. Met steun van het buurtcultuurfonds krijgt de wijk een creatieve impuls en wordt gewerkt aan talentontwikkeling van bewoners. De twee bassischolen Antares en Wandelbos bundelen de krachten en werken samen met partners in de wijk als ContourdeTwern, bestaande initiatieven, kunstenaars en bewoners. Door middel van storytelling (onder begeleiding van de uitvinders) gaan kinderen van de scholen hun toekomst ontwerpen. Daarnaast werken zij toe naar een blijvende verbinding in de wijk, zowel zichtbaar d.m.v. kunst en techniek, als in beleving.

Ben jij ook nieuwsgierig? Woon je in de wijk en wil je meedoen? Bezoek dan de website en houd de Facebookpagina in de gaten.

kurkuma festival

Reageer op dit bericht