Agenda

bibliotheek midden-brabant

Leefstijlprogramma: Healthy Life Happy Mind bij Bibliotheken Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein

Wanneer: 9 september 2020 van 19:30 tot 20:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: €5,-

Leefstijlprogramma: Healthy Life Happy Mind bij Bibliotheken Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein

Gezond en gelukkig oud worden. Daar bestaat geen wondermiddel voor. Door bewustere keuzes te maken is het mogelijk om er zelf aan bij te dragen. Bij de Bibliotheken Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein worden mini-colleges gegeven waarbij verschillende leefstijlthema’s de revue passeren: nieuwe gewoonten, voeding, bewegen, geluk & zingeving en slaap & ontspanning. Het programma bestaat uit van 5 mini-colleges van 1 uur en een afsluitende workshop van 1,5 uur.

Wil je gezond en gelukkig oud worden? Daar bestaat geen wondermiddel voor. Je kunt er wél zelf aan bijdragen door bewustere keuzes te maken.
Een bewuste leefstijl heeft een positieve invloed op je algemene welzijn. Zo draagt het bij aan een gezond gewicht en vermindert het de kans op bepaalde ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ook mentaal hebben mensen er baat bij. Het vermindert stress en kan depressie of burn-out voorkomen.

Colleges

Tijdens 5 mini-colleges delen leefstijlprofessionals Ingrid Witlox en Heidy Chahid van den Dungen, kennis, inspiratie en handige tips. Zo leer je onder andere hoe je in kleine stapjes nieuwe leefstijlgewoonten kunt toepassen in je dagelijkse leven.
In de mini-colleges passeren verschillende leefstijlthema’s de revue: nieuwe gewoonten, voeding, bewegen, geluk & zingeving en slaap & ontspanning.
In september starten we met de colleges nieuwe gewoonten en voeding.

College: Nieuwe gewoonten

Gedrag veranderen doe je niet even van de ene op de andere dag. Je huidige gewoonten hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn vaak automatisch en onbewust. Het aanleren van nieuwe, gezondere gewoonten kost tijd, motivatie en vertrouwen in je eigen kunnen. Maar: er is hoop, verandering is mogelijk! In dit college leer je de basisprincipes.

Woensdag 9 september 19.30-20.30 uur – de Bibliotheek Berkel-Enschot
Woensdag 16 september 10.00-11.00 uur – de Bibliotheek Wagnerplein
Donderdag 24 september 19.30-20.30 uur – de Bibliotheek Udenhout

College: Voeding

Het belang van gezond eten staat volop in de belangstelling. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wie bepaalt dat en wat moeten we met de brei aan verschillende berichtgeving hierover? Feit is dat er nog veel gezondheid te winnen is door een gezonder voedingspatroon en een gezonder lichaamsgewicht. Dit verlaagt de kans op bepaalde ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. In dit college leer je meer over de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en hoe deze toe te passen in je dagelijkse leven.

  • Woensdag 30 september 19.30-20.30 uur – de Bibliotheek Berkel-Enschot
  • Woensdag 30 september 10.00-11.00 uur – de Bibliotheek Wagnerplein
  • Donderdag 8 oktober 19.30-20.30 uur – de Bibliotheek Udenhout

Aanmelden is mogelijk voor alle colleges. Je kunt ook een keuze maken uit de verschillende thema’s. Het is mogelijk om de colleges in verschillende bibliotheken te volgen. Graag aanmelden in de bibliotheek van je keuze. Entree €5,00 per bijeenkomst incl. koffie en thee.

Meer informatie over de mini-colleges en de afsluitende workshop is te vinden op de website van de Bibliotheek Midden-Brabant: www.bibliotheekmb.nl

Locatie

Reageer op dit bericht