Agenda

tilburg university

Lees een levend boek bij Tilburg University

Wanneer: 22 maart 2017 van 15:30 tot 18:30 Waar: Tilburg University Entree: Gratis

Lees een levend boek bij Tilburg University

Bij de Human Library ‘lees’ je geen boeken, maar mensen! Mensen die in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken hebben (gehad). Op woensdag 22 maart van 15.30 tot 18.30 uur vind je deze levende boeken bij Human Library Tilburg, welke plaatsvindt bij Tilburg University. Ga met ze in gesprek en ontdek wat er schuilgaat achter de eerste indruk van een transseksueel, vluchteling of oorlogsveteraan.

Human Library

Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Als bezoeker van de Human Library kies je uit de tientallen aanwezige ‘boeken’, een boektitel waarover je meer wil weten. Met het gekozen boek ga je aan tafel zitten en dan kan het ‘lezen’ beginnen. Het boek vertelt zijn of haar verhaal. Als lezer mag je alles vragen, maar het boek mag ook vragen stellen aan jou. In korte tijd – je leent een boek 30 minuten – ontstaan er zo vaak boeiende gesprekken waarin vooroordelen worden weggenomen. Door in gesprek te gaan hopen de levende boeken bij te dragen aan meer begrip.

In de drie uur dat de Human Library open is, kun je als bezoeker meerdere boeken lenen. Terwijl je wacht kun je ook even binnenlopen bij Tilbury’s 2, waar wetenschappers Mark Brandt en Paul Mutsaers en een aantal van de menselijke boeken ook een korte lezing zal geven.

Persoonlijke verhalen

Deze editie is de vierde van Human Library die Tilburg University, de Bibliotheek Tilburg Centrum, Fontys lerarenopleiding Tilburg en de studieverenigingen Animo en Complex gezamenlijk organiseren. Een eerdere bezoeker vertelt over haar ervaring: “Wat mij het meeste geraakt heeft, is het intieme karakter van het gesprek en de mogelijkheid dat twee personen die elkaar eigenlijk pas een paar minuten geleden hebben ontmoet direct hele persoonlijke verhalen kunnen delen. Een bijzondere ervaring voor mij, een prachtig boek dat me nog lang bij zal blijven.”  

Meer informatie

Human Library Tilburg vindt plaats op woensdag 22 maart in Tilbury’s, Restaurant Building, Tilburg University. Tussen 15.30 en 18.30 uur kun je binnenlopen om een levend boek te lenen of één van de korte lezingen te volgen. Deelname is gratis.

Locatie

Reageer op dit bericht