Agenda

leijpark festival

Leijparkfestival

Wanneer: 27 april 2017 van 11:00 tot 18:00 Waar: Leijpark Entree: Gratis

Leijparkfestival

Donderdag 27 april 2017 is het Leijpark decor voor het gratis Leijparkfestival op Koningsdag 2017 in Tilburg. Er is weer van alles te beleven voor jong en oud. Dit evenement wordt georganiseerd door het Oranje Comité Tilburg.

Leijparkfestival

Een bonte mix van muziek, dans, kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen bieden volop vertier voor het hele gezin. Uiteraard is de tv-uitzending van het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg live in het park te volgen op een groot scherm! De dag wordt feestelijk afgesloten in het Leijpark met een wervelende DJ show met live muzikanten. Het festival duurt van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de klim- en klauterhelling. Luuks Poppentheater, de clown en schminkhoek zijn aanwezig. Ook is er een leuk spel: biljartvoetbal. Je kunt dan poolen op een voetbalveld! Je kunt ook diverse sporten uitproberen of bij de verenigingen meer informatie krijgen hierover. De sport zijn dit jaar: dammen, schaken, onderwatersport, hondensport, hiphop, Keltische dans en diverse vechtsporten.

Maar liefst zes bands verzorgen de muziek op drie podia. Bij de entree zorgen El Nino en Batala Netherlands voor zomers klanken. Het Kioskpodium is voor Dixielandorkest Musicdream en No Bra’ss. Op de trailerpodia spelen afwisselend That’s Live en De Bijtels. Een muzikaal programma met uiteenlopende muziekstijlen van dixieland tot covers en van blaasmuziek tot bekende meezingers.

Oranje Franje Kindermarkt

Rode, of liever oranje, draad door het park is het bont gekleurde lint van kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. De Tilburgse Gilden zijn ook dit jaar weer te vinden in het park evenals de Scouting die traditioneel aanwezig is. Vroege vlaggers maken kans een taart te ontvangen die leden van het Oranje Comité al vroeg in de ochtend langsbrengen bij diegenen waar de vlag buiten wappert.

Als voorproefje staat er bijvoorbeeld een kraampje van Kompaan en De Bocht opgesteld. Laat daar een leuke foto van maken en win kaarten voor de Beekse Bergen! Ook staat CNGO met een kraam op de vrijmarkt, Docenten, medewerkers en leden verzorgen demonstraties, gratis les in Qigong en een leuke kraam. van 13:00 tot 14:00 uur zijn er demonstraties in Taijiquan, Qigong, Zwaard, Waaier, Beautydance, Qi flow bellydance en Kung Fu. De rest van de tijd houden zij een openbare Qigong les.

Oranjerally

Rond 14:00 uur zullen er weer tientallen oldtimers het park binnenrijden als afsluiting van de twintigste Oranjerally. Je kunt de uiteenlopende modellen bewonderen langs het hoofdpad van het Leijpark.

Natuurlijk speelt de organisatie in op de behoefte aan de nodige versnaperingen in de vorm van uiteenlopende catering en barretjes in het park. Parkeren is mogelijk in de nabije omgeving van het Park.

Foto’s

Heb je nu al zin in het Leijparkfestival maar kun je niet meer wachten? Bekijk hier de foto’s van vorig jaar die onze fotograaf Bas Haans heeft gemaakt.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Locatie

Reageer op dit bericht