Agenda

leijpark festival

Programma Leijparkfestival Koningsdag

Wanneer: 27 april 2016 van 12:00 tot 18:00 Waar: Leijpark Entree: Gratis

Programma Leijparkfestival Koningsdag

Woensdag 27 april 2016 is het Leijpark decor voor het gratis Leijparkfestival op Koningsdag 2016 in Tilburg. Tussen 12:00 en 18:00 uur is er weer van alles te beleven voor jong en oud. Dit evenement wordt georganiseerd door het Oranje Comité Tilburg.

Leijparkfestival

Dit grootste familiefestival is een bonte mix van muziek, dans, kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen bieden volop vertier voor het hele gezin. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er géén vuurwerk in de Piushaven maar wordt de dag feestelijk afgesloten in het Leijpark met een wervelende DJ show met live muzikanten.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de klim- en klauterhelling. Luuks Poppentheater, de clown en schminkhoek zijn aanwezig. Bijzondere attractie is biljartvoetbal waarbij je pool speelt op een voetbalveld! Je kunt ook diverse sporten uitproberen of bij de verenigingen meer informatie krijgen hierover. Zo kun je dit jaar: dammen, schaken, onderwatersport, hondensport, hiphop, Keltische dans en diverse vechtsporten bewonderen.

Maar liefst zes bands verzorgen de muziek op drie podia. Bij de entree zorgen El Nino en Batala Netherlands voor zomers klanken. Het Kioskpodium is voor Dixielandorkest Musicdream en No Bra’ss. Op de trailerpodia spelen afwisselend That’s Live en De Bijtels. Een muzikaal programma met uiteenlopende muziekstijlen van dixieland tot covers en van blaasmuziek tot bekende meezingers.

Oranje Franje Kindermarkt

Rode, of liever oranje, draad door het park is het bont gekleurde lint van kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. De Tilburgse Gilden zijn ook dit jaar weer te vinden in het park evenals de Scouting die traditioneel aanwezig is. Vroege vlaggers maken kans een taart te ontvangen die leden van het Oranje Comité al vroeg in de ochtend langsbrengen bij diegenen waar de vlag buiten wappert. Let op! De Oranje Franje markt is inmiddels helemaal uitverkocht!

De Wijk Helpt

Maar dat is niet het enige dat in het Leijpark te bewonderen en te doen is. Tijdens Koningsdag is ‘De Wijk Helpt’ present. Buurtbewoners van de wijk Fatima en hun nieuwe buren ontmoeten elkaar door activiteiten en helpen elkaar waar nodig. ‘De Wijk Helpt’, opgericht door initiator Sara van den Brink, is inmiddels een stichting geworden met wekelijks diverse activiteiten. De activiteiten die de komende tijd gaan plaatsvinden staan in het teken van ontmoeting. Van samen koken, breien en wandelen tot samen fietsen opknappen door en voor wijkbewoners. Het gaat om de verbinding tussen de ouderen en jongeren, de mensen die onder de armoedegrens leven en de mensen die daar ver boven zitten, tussen Nederlanders en de vluchtelingen.

Tijdens Koningsdag presenteren vrijwilligers en deelnemers van ‘De Wijk Helpt’ zich met een eigen honk in het Leijpark. Het doel is mensen kennis te laten maken met de stichting en informatie te verstrekken over wat er precies gebeurt. ‘De Wijk Helpt’ staat van 13.00 – 17.00 in het Leijpark.

Oldtimers

Omstreeks 14:00 uur zullen weer tientallen oldtimers het park binnenrijden als afsluiting van de negentiende Oranjerally. Je kunt de uiteenlopende modellen bewonderen langs het hoofdpad van het Leijpark.

Natuurlijk speelt de organisatie in op de behoefte aan de nodige versnaperingen in de vorm van uiteenlopende catering en barretjes in het park. Parkeren is mogelijk in de nabije omgeving van het Park.

Foto’s van vorige editie

Ben jij benieuwd naar het Leijparkfestival? Bekijk dan de foto’s van vorig jaar.

 

Locatie

Reageer op dit bericht