Agenda

leijpark festival

Leijparkfestival

Wanneer: 27 april 2017 Waar: Leijpark Entree: Gratis

Leijparkfestival

Het Oranje Comité Tilburg organiseert ieder jaar de openbare Koningsdag viering in het Leijpark te Tilburg. Vaste onderdelen hierin zijn de ‘Oranje Franje KINDERmarkt’ en de ‘Oranjerally’. Met dit jaar een special jaar.

Leijparkfestival

Dit grootste familiefestival is een bonte mix van muziek, dans, kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen bieden volop vertier voor het hele gezin. De dag feestelijk afgesloten in het Leijpark met een wervelende DJ show met live muzikanten.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de klim- en klauterhelling. Luuks Poppentheater, de clown en schminkhoek zijn aanwezig. Bijzondere attractie is biljartvoetbal waarbij je pool speelt op een voetbalveld! Je kunt ook diverse sporten uitproberen of bij de verenigingen meer informatie krijgen hierover. Zo kun je dit jaar: dammen, schaken, onderwatersport, hondensport, hiphop, Keltische dans en diverse vechtsporten bewonderen.

Maar liefst zes bands verzorgen de muziek op drie podia. Bij de entree zorgen El Nino en Batala Netherlands voor zomers klanken. Het Kioskpodium is voor Dixielandorkest Musicdream en No Bra’ss. Op de trailerpodia spelen afwisselend That’s Live en De Bijtels. Een muzikaal programma met uiteenlopende muziekstijlen van dixieland tot covers en van blaasmuziek tot bekende meezingers.

Oranje Franje Kindermarkt

Rode, of liever oranje, draad door het park is het bont gekleurde lint van kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. De Tilburgse Gilden zijn ook dit jaar weer te vinden in het park evenals de Scouting die traditioneel aanwezig is. Vroege vlaggers maken kans een taart te ontvangen die leden van het Oranje Comité al vroeg in de ochtend langsbrengen bij diegenen waar de vlag buiten wappert.

Oranjerally

Omstreeks 14:00 uur zullen weer tientallen oldtimers het park binnenrijden als afsluiting van de twintigste Oranjerally. Je kunt de uiteenlopende modellen bewonderen langs het hoofdpad van het Leijpark.

Natuurlijk speelt de organisatie in op de behoefte aan de nodige versnaperingen in de vorm van uiteenlopende catering en barretjes in het park. Parkeren is mogelijk in de nabije omgeving van het Park.

Inschrijven

Op deze website kan je jezelf inschrijven voor de oldtimer-rit en/of één of meerdere kramen reserveren en direct betalen.
Betalen gaat heel gemakkelijk via iDEAL of Credit Card. Voor Belgische deelnemers is ook betaling via Bancontact, SOFORT Banking,KBC/CBC Payment Button of Belfius Direct Net mogelijk.

Je ontvangt direct een bevestiging van uw deelname per E-mail. In de week van 17 april ontvang je een E-mail met de laatste details.

Foto’s

Heb je nu al zin in het Leijpark Festival maar kun je niet meer wachten? Bekijk hier de foto’s van vorig jaar. Foto’s gemaakt door: Bas Haans

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Locatie

Reageer op dit bericht