Agenda

Ger Janssen

Lezing Ger Janssen over leesonderwijs in LocHal

Wanneer: 16 januari 2019 van 19:30 tot 21:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant

Lezing Ger Janssen over leesonderwijs in LocHal

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal) organiseert in samenwerking met Stadmuseum Tilburg op woensdag 16 januari om 19.30 uur een lezing over de ontwikkelingen in het leesonderwijs en de rol van de Tilburgse fraters daarin. De lezing wordt verzorgd Ger Janssen, oud-directeur van Uitgeverij Zwijssen.

IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK

Vanaf januari staat in het TijdLab het project IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK centraal over de ontwikkelingen van het leesonderwijs en de leesplanken in Tilburg. Caesarius Mommers, frater, Tilburger en leesvader van Nederland is onlosmakelijk verbonden aan dit leesonderwijs. Hij is tevens de bedenker van de leesmethode Veilig leren lezen, een groot succes in het leesonderwijs.

Lezing Ger Janssen

Al ruim tweehonderd jaar woedt in onderwijskringen een strijd om de kwaliteit van het leesonderwijs. Hoe moet je kleine kinderen leren lezen? De beelden die hij bij de lezing laat zien, zullen bij veel Tilburgers herinneringen oproepen van het genoten leesonderwijs. De toegang voor deze lezing is gratis. Je kan je vooraf aanmelden via TijdLab@biobliotheekmb.nl of in de Bibliotheek LocHal.

Locatie

Reageer op dit bericht