Agenda

Marc Stakenburg

Lezing Marc Stakenburg bij Gianotten Mutsaers

Wanneer: 19 september 2019 van 19:30 tot 20:30 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: Gratis

Lezing Marc Stakenburg bij Gianotten Mutsaers

Marc Stakenburg presenteerde radioprogramma’s als Het theater van het Sentiment en Leidsekade Live! Tegenwoordig geeft hij les in muziekgeschiedenis op de Rockacademie in Tilburg. Sinds 1981 maakt en begeleidt hij muziekreizen naar de USA.

Marc Stakenburg (Oisterwijk, 1957) reist al bijna 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek. Hij verzamelde tijdens zijn reizen opmerkelijke en soms krankzinnige verhalen over de herkomst van de blues, jazz, gospel, rock-’n-roll, soul, country, folk, rock en punk. In deze muzikale ontdekkingstocht komen alle grote namen voorbij, van Robert Johnson tot Michael Jackson, van Elvis Presley tot Bruce Springsteen. Hoe en waar begon het allemaal voor hen? Alle belangrijke adressen zijn erin terug te vinden.En met de Spotify-lijst MusicTrails USA komen de geschiedenis en de muzikale reis uit het boek tot leven. Music Trails USA neemt je mee naar het zuiden, het noorden en uiteindelijk de westkust van de VS en laat onderweg zien hoe de muziek waar we dagelijks naar luisteren, is ontstaan.

De lezing van Marc Stakenburg sluit mooi aan bij het Tilburgse festival Make it! Tijdens dit jazzfestival (19-21 sept) is er in de binnenstad veel nieuw talent te zien en te beluisteren. Dus eerst naar Gianotten Mutsaers en dan de stad in!

Handige informatie:

    • Locatie: Emmapassage 17, Tilburg
    • Datum: donderdag, 19 september  2019
    • Tijd: van 19:30 tot 20:30
    • Aanmelden via: info@gianottenmutsaers.nl
    • Toegang: gratis

Klik hier voor meer informatie over Gianotten Mutsaers.

Locatie

Reageer op dit bericht