Agenda

Rick de Haas

Lezing over Remco Campert bij Gianotten Mutsaers

Wanneer: 21 oktober 2018 van 15:00 tot 16:00 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: gratis

Lezing over Remco Campert bij Gianotten Mutsaers

Begin september verscheen van Mirjam van Hengel Een knipperend ogenblik, portret van Remco Campert. Een intiem, scherpzinnig en ontroerend boek waarin we Campert leren kennen in alle nuances die zijn persoonlijkheid en zijn werk recht doen. Mirjam van Hengel bezoekt Gianotten Mutsaers zondagmiddag 21 oktober voor een lezing met beeldmateriaal.

Remco Campert

Remco Campert werd met zijn vroege proza het icoon van de feestende, drinkende, vrijende en in het Vondelpark slenterende jongeren. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig.
Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Een knipperend ogenblik is het portret van het leven en werk van deze geliefde schrijver: de geschiedenis van zijn vader en de oorlog, de theaterwereld van zijn moeder, de dichtersbeweging in de jaren vijftig, de ontploffende vrijheid van de jaren zestig, de grenzeloosheid van de jaren zeventig, de uitbundige optredens in de latere jaren.

In het kort

  • Locatie: Gianotten Mutsaers
  • Datum en tijd: zondag 21 oktober van 15.00 tot 16.00 uur
  • Entree: gratis, aanmelden kan via info@gianottenmutsaers.nl

Locatie

Reageer op dit bericht