Agenda

Rients Dijkstra

Rients Dijkstra spreekt over mobiliteit bij CAST

Wanneer: 21 februari 2018 van 20:00 tot 22:30 Waar: Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg e.o. (CAST)

Rients Dijkstra spreekt over mobiliteit bij CAST

Woensdag 21 februari komt Rients Dijkstra spreken over de toekomst van mobiliteit en de inrichting van de stad bij CAST. Dijkstra is architect, hoogleraar Urban Design aan de TU Delft en voormalig Rijksadviseur Infrastructuur en Stad.

De toekomst van mobiliteit en inrichting van de stad

De huidige ontwikkelingen in de mobiliteit stellen de stad in de toekomst voor dilemma’s waar nu al over nagedacht moet worden. Wat gaan bijvoorbeeld de elektrische en zelfrijdende auto’s voor de inrichting van de openbare ruimte betekenen? Hebben mensen juist meer of minder ruimte voor de straten en stoepen nodig? Meer of minder parkeerplaatsen, en op welke plekken in de stad?

En wat betekent dit voor de leefbaarheid van de stad? Voor welke nieuwe ruimtelijke vragen komt een stad als Tilburg te staan? Hoe kan er anders omgegaan worden met de ruimte? Kortom, welke impact hebben de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit op de ruimtelijke inrichting van de stad in de toekomst en hoe kunnen beleidsmakers en gemeentebesturen hierop anticiperen? Rients Dijkstra werpt hier een blik op.

Lezing Rients Dijkstra

  • Datum: woensdag 21 februari 2018
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: Spoorpark (Sint Ceciliastraat)
  • Aanmelden kan via deze link

Locatie

Reageer op dit bericht