Agenda

lionsclub tilburg

Lionsclub Tilburg viert jubileum met concert Fontys Jazz Choir en beeldententoonstelling

Wanneer: 23 augustus 2018 van 19:30 tot 22:30 Waar: Abdij Koningshoeven Entree: €25,50
Bestel tickets

Lionsclub Tilburg viert jubileum met concert Fontys Jazz Choir en beeldententoonstelling

Op donderdag 23 augustus 2018 viert Lionsclub Tilburg haar 55 jarig bestaan met een concert van het Fontys Jazz Choir en de opening van de beeldententoonstelling ‘schoonheid in brons’ met beelden van Daphné Du Barry. De feestelijkheden starten om 19.30 uur met een welkom door de voorzitter van de Lionsclub Tilburg . Het Fontys Jazz Choir treedt op om 19.35 uur en aansluitend opent de Commissaris van de Koning de beeldententoonstelling.

Prijswinnend koor

Het Fontys Jazz Choir is gespecialiseerd in vocale meerstemmige jazz, maar zingt daarnaast ook pop, gospel en fusion. Het koor bestaat uit maximaal 12 zangers die aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten studeren. Als een koorlid afstudeert, moet deze plaatsmaken voor een andere student. Het koor wisselt dus regelmatig van samenstelling en staat onder bezielende leiding van dirigent Hans van den Brand. Het Fontys Jazz Choir was winnaar van de tv-competitie Korenslag en heeft goud gewonnen tijdens de World Choir Games in Riga en Sochi. Een waar koorspektakel dat je niet mag missen.

Beeldententoonstelling Daphné Du Barry

Na het optreden van het Fontys Jazz Choir opent de Commissaris der Koning, de heer Prof. Dr. W.B.H.J. van de Donk, de expositie ‘schoonheid in brons’. Vijftien prachtige bronzen beelden van Daphné Du Barry in de tuin van Abdij de Koningshoeven. Kunstenares Du Barry heeft talloze monumentale opdrachten verworven in Europa, Azië en Amerika. In Nederland heeft zij beelden vervaardigd van Koningin Beatrix, vrolijk en losjes op een fiets op de Veluwse Posbank en een saluerende Pim Fortuyn. Haar werk is bekend vanwege de levensechtheid in zowel vorm als omvang. “Met mijn beelden probeer ik de hoogste graad van schoonheid te bereiken”, aldus Daphné Du Barry.

Ook zal er door Fons Ceelaert, voorzitter van de Lionsclub Tilburg, een cheque overhandigd worden aan Abdij de Koningshoeve. Het geld komt dit jaar ten goede aan het dochterklooster van de Koningshoeven in Oeganda.

Kaartverkoop

Voor deze feestelijke avond, met het optreden van het Fontys Jazz Choir, zijn nog kaarten te koop via deze website. De beeldententoonstelling blijft nog voor publiek geopend van zondag 26 augustus t/m zondag 23 september 2018 (toegang gratis).

Locatie

Reageer op dit bericht