Agenda

Koninklijke Wandelroute

Loop de koninklijke wandelroute met de Stadsgidserij

Wanneer: 9 april 2017 Waar: Centraal Station Tilburg Entree: €4,00

Loop de koninklijke wandelroute met de Stadsgidserij

Op donderdag 9 maart is de route voor Koningsdag in Tilburg bekend gemaakt. Stadsgidserij maakt het mogelijk om samen met een gids de koningsdag route alvast te lopen. 

De koninklijke familie wandelt op Koningsdag 2017 vanaf het centraal station, via de Spoorzone naar de Heuvel. Ze eindigen op het Piusplein met een muzikaal afscheid van de Tilburg all-stars. Dit maakte burgemeester Noordanus zojuist bekend. Stichting Stadsgidserij Tilburg speelt hierop in en biedt op zondag deze koninklijke wandeling aan. Uiteraard begint de wandeling op het Centraal Station.

Koninklijke wandelroute

In de stad waarvan Koning Willem II zei ‘Hier adem ik vrij.. hier ben ik gelukkig’ en waar hij in 1847 een eigen paleis heeft laten bouwen, treedt Koning Willem Alexander met zijn gezin op Koningsdag 2017 in diens voetsporen. Tijdens de Koningswandeling maak je kennis met vele herinneringen aan deze tijd.

De twee uur durende wandeling zit vol met verrassingen, verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden over de verschillende locaties langs de koninklijke route. Koningsroutes blijven populair. Zo is het bijvoorbeeld in Dordrecht en Zwolle nog steeds mogelijk om de route te wandelen.

Route

De Koninklijke familie komt aan op centraal station, waarna ze via de Spoorzone doorgaan naar de Heuvel. Ze eindigen uiteindelijk op het Piusplein met een muzikaal afscheid van de Tilburg all-stars.

Koninklijke wandeling

Data en tijden

  • Zondag 9 april – Start 12:00 uur – Locatie: Centraal Station
  • Maandag 17 april (i.v.m. Pasen) – Start 12:00 uur – Locatie: Centraal Station
  • Zondag 23 april – Start 12:00 uur – Locatie: Centraal Station

Je hoeft je niet voorafgaand aan te melden. Kosten voor een wandeling bedragen €4,00 per persoon, betalen op locatie.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Locatie

Reageer op dit bericht