Agenda

lotgenotencontact

Lotgenotencontact angst- en dwangklachten in Wijkcentrum Heyhoef

Wanneer: 28 februari 2018 van 19:30 tot 21:30 Waar: Wijkcentrum Heyhoef

Lotgenotencontact angst- en dwangklachten in Wijkcentrum Heyhoef

Op woensdag 28 februari start de Angst, Dwang en Fobie stichting met een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen en het lotgenotencontact vindt plaats in Wijkcentrum Heyhoef.

Er wordt niet veel gepraat over leven met een angst- of dwangstoornis, maar veel Nederlanders hebben hier dagelijks mee te maken. Hoewel er meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij met hun klachten moeten omgaan.

Lotgenotencontact

In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angst- of dwangstoornis. Je kunt hierbij denken aan paniekklachten, hyperventilatie, PTSS, hypochondrie, sociale angst, smetvrees, controledrang en teldwang. Alle deelnemers hebben angst- en/of dwangklachten in meer of mindere mate, en hier over praten zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig.

Voor extra informatie of om je aan te melden kun je terecht op de website van de ADF Stichting. Heb je vragen, bel dan 0343-521031 of stuur een mailtje naar lotgenotencontact@adfstichting.nl.

In het kort

  • Datum: woensdag 28 februari 2018
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur
  • Locatie: Wijkcentrum Heyhoef (Kerkenbosplaats 1)

Locatie

Reageer op dit bericht