Agenda

strange kind of women

Lustrumeditie Heyhoef Backstage met Strange Kind of Women

Wanneer: 18 mei 2019 van 20:30 tot 00:00 Waar: Wijkcentrum Heyhoef Entree: €12,50

Lustrumeditie Heyhoef Backstage met Strange Kind of Women

Het enige, maar wel spraakmakende, podium in de Reeshof, Heyhoef-Backstage startte in mei 2014 met een eerste try-out. Een Pink Floyd Tribute act zette meteen de toon en daarna is het alleen maar crescendo gegaan met het door vrijwilligers uit de Reeshof gerunde initiatief van muziekliefhebbers. Daarom zal er zaterdag 18 mei, precies 5 jaar na de geboorte, weer een spectaculaire Tribute act te zien zijn.

Dit maal een Deep Purple act die op het ogenblik in heel Europa furore maakt; de Italiaanse ‘Strange Kind of Women’ bestaande uit 5 Rock-chicks die een spetterende show verzorgen. Zij vormen de enige vrouwelijke Deep Purple Band wereldwijd. Hun eerste optreden in Nederland zal dus bij Heyhoef-Backstage plaatsvinden. Zij kunnen wedijveren met de magie van Deep Purple en zijn in staat om dit repertoire perfect te vertolken. De vijf Italiaanse dames zijn muzikanten van professionele en internationale allure. Eliana Cargnelutti (gitaar), Alteria Rocks (zang), Valentina Bartoli (hammond & keys), Paola Zadra(bas), Paola Caridi (drums)

Voorprogramma The Moonshine Lizard

Voorafgaand aan de vijf dames van Strange Kind of Women staan vijf getalenteerde jonge gasten uit Eindhoven op de planken. De muziek is geïnspireerd door Alternative Rock, Psychedelica en Stoner. De Live shows van de band zijn energiek en gedoeld om het publiek mee te nemen. Denk vooral aan Queens of the Stone age, Pink Floyd en Them Crooked Vultures.

“We noemen het zelf ‘desert-wave’, een combinatie van desert rock en new wave. Met iemand nadoen kom je niet zo ver. We willen ons eigen ding creëren, experimenteren, ons muzikale vocabulaire uitbreiden.”

De band heeft inmiddels al op het hoofdpodium van Paradiso gestaan waar zij de winnaars werden van de Radio Penguin Showcase 2019 waar 1000 Nederlandse jonge bands voor ingeschreven waren. Thijs Wetzels – Vocals, Jonathan van Schendel – Toetsen, Stijn de Jong – Gitaar, Stijn Hendriksen – Drums, Sjaak Megens – Basgitaar.

Meer info

  • Heyhoef-Backstage
  • Zaterdag 18 mei
  • Aanvang 20.30 uur
  • Zaal open 20.00 uur
  • Entree: € 12,50

Locatie

Reageer op dit bericht