Agenda

Brief encounters '18

Lustwarande presenteert Brief Encounters ’18

Wanneer: 26 mei 2018 van 14:00 tot 18:00 Waar: Oude Warande Entree: €7,50 (verzocht)

Lustwarande presenteert Brief Encounters ’18

De Oude Warande, misschien wel het mooiste stuk natuur in de regio, kennen we natuurlijk allemaal als heerlijke locatie om te wandelen. Sinds een aantal jaar wordt er onder de naam Lustwarande echter ook jaarlijks kunst in het park geëxposeerd, ook nu weer. Op 26 mei start het nieuwe seizoen van Lustwarande met het eerste deel van Brief Encounters ’18.

Onder de titel Brief Encounters, wat staat voor korte ontmoetingen, vinden er jaarlijks een aantal event sculptures plaats: vormen van sculptuur die in tijd begrensd zijn. De duur van een werk kan variëren van een paar minuten tot enkele maanden. Deze focus op event sculpture vloeit voort uit de toenemende aandacht voor in tijd begrensde kunst.

Brief Encounters ’18

Op 26 mei zijn er drie event sculptures te bewonderen bij de Oude Warande:

  • Lee Mingwei (Taiwan)
  • Shana Moulton (Verenigde Staten)
  • Nick Steur (Nederland)

De kunstenaar Lee Mingwei laat het publiek bijna altijd actief deelnemen in zijn werken, welke meestal gaan over het verlenen van respect aan een ander. Shana Moulton is mediakunstenaar die hedendaagse angsten onderzoekt via haar filmische alter ego: Cynthia. Dat doet ze zowel in video’s, installaties en in performances. Ten slotte is Nick Steur aanwezig. Nick is oorspronkelijk theatermaker en zoekt graag grenzen op van wat er mogelijk is met fysieke menselijke inspanningen.

Alle drie de kunstenaars tonen tijdens Brief Encounters ’18 nieuwe werken. De werken van Lee Mingwei en Shana Moulton zijn slechts één dag te beleven. Het werk van Steur is mogelijk een maand lang te bewonderen..

Locatie

Reageer op dit bericht