Agenda

Lotte van Lieshout

Mastertalk met Lotte van Lieshout in De Pont

Wanneer: 14 maart 2019 van 16:30 tot 17:30 Waar: Museum De Pont Entree: Gratis
Bestel tickets

Mastertalk met Lotte van Lieshout in De Pont

De tweede mastertalk van het Apprentice Master seizoen 2018/2019 zal plaatsvinden op donderdag 14 maart 2019. Voorafgaand aan de opening van de tweede tentoonstelling in de reeks, zal master Lotte van Lieshout in gesprek gaan met een moderator over haar werk. Na de mastertalk zal om 20.00 de tentoonstelling Apprentice Master expo #5 in Kunstpodium T worden geopend. U bent van harte uitgenodigd om zowel de mastertalk als de opening bij te wonen.

Het interview wordt gevoerd in het Nederlands. Toegang voor de mastertalk is gratis; entree voor het museum is voor eigen rekening. Ook gratis entree met de Museumkaart en We Are Public-pas.

Lotte van Lieshout is een jonge schilder die behoort tot een generatie die, hoewel het verband losser is dan je zou vermoeden, ‘de Bossche School’ genoemd zou kunnen worden. De uitbundige stijl, de vaak wat gekwelde of desolate figuratie, de aardse kleuren die opeens kunnen omslaan in brandende felheid. Vergankelijkheid, dood en natuursymboliek komen ook vaak voor. Bijzonder in deze schilderijen is de kleurstelling die bijna hallucinerend is van uitbundigheid.De kleurstellingen van de nacht die Van Lieshout kiest, zijn van een voor haar schilderkunst kenmerkende pracht. Ze weet als geen ander de verf het werk te laten doen, maar blijft meester over de betekenis en uitwerking van wat ze teweeg brengt met haar doek.

Een groot schildertalent in een stijl die een niet rationele aanpak laat zien die in Nederland altijd met te veel argwaan wordt bekeken. Dit is schilderkunst om je aan over te geven.
Schilderkunst die je komt halen, met een zeis!

  • Locatie: Museum de Pont
  • Datum en tijd: donderdag 14 maart van 16.30 tot 17.30 uur
  • Entree: gratis

Locatie

Reageer op dit bericht