Agenda

Mastodon

Mastodon in Poppodium 013

Wanneer: 10 februari 2019 van 19:15 tot 23:00 Waar: Poppodium 013 Entree: €34,40
Bestel tickets

Mastodon in Poppodium 013

Mastodon is een entiteit op zich. Er zijn maar  weinig bands die door de jaren heen zó’n specifiek geluid ontwikkeld als deze band uit Atlanta, Georgia. Je hoeft maar een stukje van een kenmerkende riff van Brent Hinds danwel Bill Kelliher te horen, of één van de vele roffeltjes van Brann Dailor, of het afgeknepen stemgeluid van Troy Sanders en in een oogwenk weet je: dit is Mastodon.

De band die zich op het snijvlak van stonermetal, sludge en progmetal begaf en met 4 legendarische platen op rij een krater sloeg in het metallandschap. Daarna is de groep zich gaan concentreren op songstructuren. En met succes: de laatste plaat ‘Emperor Of Sand’ werd niet alleen hun bestverkochte plaat tot nu toe, het werd ook enorm lovend ontvangen.

Support

De Amerikanen van Mastodon nemen ook een flinke support mee! Hardcore punk, blackmetal en heavy metal van de Noren van Kvelertak. ‘Nattesferd’ was één van de beste platen van 2016 en ‘1985’ had de beste riff van dat jaar.

Ook Mutoid Man is aanwezig op zondag 10 februari. Zij bestaan uit zanger/gitarist Stephen Brodsky, drummer Ben Koller en bassist Nick Cageao. Mutoid Man is een band die zoveel mogelijk circlepitwaardige kick-ass riffs de zaal in slingert, het liefst met een bloot bovenlijf. Dit leverde één van de leukste shows tijdens Roadburn 2018 op.

Februari Cultuurmaand in Tilburg

Februari is in Tilburg omgedoopt tot cultuurmaand. De gehele maand is er gigantisch veel te doen in de stad. Gave optredens, toffe tentoonstellingen en bijzondere optredens. Check ook eens de online cultuurgids van Tilburg voor het volledige programma.

En nog een tip van de redactie: omdat het cultuurmaand is, kun je bij zowel het Textielmuseum als het Natuurmuseum met twee personen naar binnen voor de prijs van één. Daarvoor moet je wel even deze voucher uitprinten.

Locatie

Reageer op dit bericht