Agenda

midzomer festival

MidZomer Festival op het Kloosterplein in Goirle

Wanneer: 15 juni 2018 tot 17 juni 2018 Waar: Kloosterplein Goirle Entree: Gratis

MidZomer Festival op het Kloosterplein in Goirle

Het MidZomer Festival (MZF) mag dan over de grens kijken voor een uitdagende tribute, de organisatie hecht veel waarde aan de lokale inbreng. Op 15, 16 en 17 juni staat muziek centraal op het Kloosterplein in Goirle. Ook de negende editie van het muziekevenement is gratis toegankelijk.

MidZomer Festival

“Wij vinden dat het MZF alleen bestaansrecht heeft als we vanuit de lokale inbreng het muziekfeest een gezicht geven”, zegt voorzitter Fons van Dijck. Goirle Zingt vormt op vrijdagavond al negen jaar het startschot van het MZF. Muzikanten en zangers uit Goirle en Riel nemen de bezoekers dit jaar mee door een #Goet Faut#-repertoire. “Het enthousiasme van de bands, koren en presentatoren zijn een stimulans voor de werkgroep Goirle Zingt. Het onmisbare publiek vormt het grootste koor van Gôol!” Het thema #Goet-Faut# krijgt een extra tintje, volgens Van Dijck. “Degene die het mafst is verkleed, zetten we in het zonnetje met een prachtige ‘vette prijs’. Wie durft?”

Tribute Night

Geïnspireerd door het succes van vorig jaar (Michael Jackson Tribute)  zet MZF op zaterdagavond de formule van ‘Tribute Night’ voor de tweede keer neer met een Blues Brothers Tribute en een Queen Tribute. Muzikale hoogstandjes, kijkt Van Dijck vooruit. “We gaan weer internationaal, misschien gewaagd zo’n investering, maar dat is het waard om het publiek  wederom te verrassen en te laten weg zwijmelen met de grootste hits van Queen.” De formatie komt uit Italië en brengt een ongeëvenaarde Break Free Queen Show, jaja met alle hits en dat zijn er nogal wat. Opzwepende maar ook ingetogen composities wisselen elkaar af. De band met een look-a-like van Freddy Mercury aan het front omvat ook een oorstrelend strijkkwartet. Voorafgaand aan ‘Queen’ staat er een Blues Brothers-act op het podium.

Regionaal

Lokaal, internationaal en zondagmiddag is regionaal. De inbreng komt uit Asten en omvat de coverband Lucky Nine. Die won onlangs de ‘Clash of the Coverbands’ de Amsterdamse poptempel Paradiso. Een band die staat als een huis, met muzikanten, zanger/zangeressen en blazers die niet schromen om een (recente) hit net even nog meer ‘swung’ te geven. Voorafgaand speelt de Back-up Band, een formatie die vooral de Muziekfabriek-liefhebbers kennen. Verder zijn er op zondagmiddag uitdagende springkussens (onder andere de ´etende haai´’ en een zandbak voor de kinderen onder leiding van Mainframe. Ook is er een Dorpshap verzorgd door Keurslager Van Hest. Kortom: alle ingrediënten voor een weekeinde genieten en fe(e)stivallen zijn aanwezig tijdens het MidZomer Festival.

Financiën

Van Dijck vindt het samen met een team vrijwilligers een eer om voor duizenden mensen een muzikaal weekend voor te bereiden en te zien hoeveel medewerkers met veel enthousiasme er een perfect feestje van willen maken. Hij wijst op de uitdaging om steeds te vernieuwen en bestaande elementen te verfijnen. “Ja, het vraagt een fikse investering om Goirle van een openbaar Gôols Geheim te voorzien. MZF is een stichting zonder winstbejag. De bestuursleden en de leden van de werkgroepen zijn allen vrijwillig actief om voor alle bezoekers een gratis muzikaal weekend op het Kloosterplein te organiseren Consumpties op het plein nuttigen betekent de financiële basis van de organisatie versterken.” Vanzelfsprekend noemt hij ook de vele sponsoren die de organisaties aan een mooi beginkapitaal helpen. “Ook dat is onontbeerlijk voor een gratis festijn.” Al die inbrengt vormt de opstap naar nieuwe uitdagingen voor het volgend jaar wanneer MZF het tweede lustrum viert.

Programma

Vrijdag 15 juni

Goirle Zingt, Thema: #Goet Faut#, 20.30-00.30 uur.

Presentatie en zang : Mark van Amelsvoort, Roy van Gils, Bart Melis; muziek en zang: Blast!, Ley River Bigband en de koren Popkoor ZO!, Ladies First, Leediez, De Vrolijke Noot.

Zaterdag 16 juni

Tribute Night,  20.30-00.30 uur.

Blues Brothers Tribute, (Long Live the) Queen Tribute.

Zondag 17 juni

Triple B  14.30-19.00 uur.

Muziekfabriek Fantasie Muziek: Back-up Band en Lucky Nine (Publieksprijs: ‘Clash of the Cover Bands). Spel voor de kinderen en Dorpshap.

Toegang is alle dagen gratis!

Locatie

Reageer op dit bericht